fbpx

Rabelj Islamske države, ki je iz streh metal geje in jim sekal glave, iz zapora odkorakal v nekaj minutah

Foto: youtube

Zloglasni pripadnik Islamske države, ki je bil obtožen obglavljanja homoseksualcev, teh pa se je včasih “milostno” usmilil in jih vrgel iz strehe v globino, je bil po aretaciji v Iraku izpuščen iz zapora že v nekaj minutah.

Abu Omer, znan kot “Bela brada”, zahvaljujoč svojim dolgim obraznim dlakam, je bil v Mosulu aretiran v začetku letošnjega leta. O tem so poročali številni mednarodni mediji, vendar pa je jasno, da je bil sadistični džihadist iz pripora izpuščen v zelo kratkem času.

Skupina za človekove pravice, imenovana “Projekt Clarion”, je njegovo izpustitev opisala kot “izjemen neuspeh iraškega pravosodnega sistema”. Verski vodja Islamske države je bil namreč izpuščen le nekaj minut po aretaciji – takoj, ko je plačal okoli 6 tisoč evrov podkupnine.

Odpeljal se je z motorjem
Grozljivi rabelj je povezan z več desetimi umori znotraj tako imenovanega kalifata. Ena od njegovih najbolj nagnusnih usmrtitev je prikazana tudi na zloglasnem videoposnetku iz leta 2015, na katerem so trije moški, obtoženi homoseksualnosti, ki so nato javno obglavljeni. O njegovi izpustiti pa je spregovoril tudi lokalni uradnik Zuheir Hazzen el-Jaburi, ki je zgrožen nad varnostno pomanjkljivostjo v Iraku. “Bil sem v Mosulu, ko je policijska obveščevalna sila prijela moškega. Po zaslišanju jim je bilo rečeno, da je ta moški mufti na desnem bregu reke v mestu in da je član Islamske države. Vprašali smo ljudi, kdo je ta moški, in dokazali so, da je res muslimanski pripadnik Isisa. Preden je bil aretiran, je v mestu pustil motor. Uro kasneje smo opazili, da motorja ni več tam, zato smo o tem povprašali. Rekli so, da je bil izpuščen pred desetimi minutami, ko je plačal okoli 6 tisoč evrov.”

Na njegovo ekspresno osvoboditev pa se je na Twitterju odzvala tudi ambasadorka OZN, ki je preživela genocid nad Jazidi, Nadia Murad. Zapisala je namreč, da so iz “medijev slišali, da so nekateri podkupljeni uradniki osvobodili tega terorista Islamske države, ki je v Mosulu klal ljudi” ter zahtevala pravico.

M. S.