Računalniške igre postajajo realnost: Policista ustrelila moškega, ki je na ulici vihtel meč

Foto: iStock

Policija v Kennewicku v ameriški zvezni državi Washington je identificirala moškega, ki je na ulici vihtel meč in ga po tem ustrelila. 46-letni Hussein Hassan se je z mečem v roki sprehajal po ulici Olympia blizu 10. avenije in naj bi po navedbah prič s pomočjo časopisa poskušal prikriti nošenje orožja. 

Ko je policist Jason Kiel izstopil iz avta, da bi spregovoril z njim, ga je ta napadel in z mečem začel udarjati Kiela po glavi. Ravno takrat je na prizorišče prispel drugi policist Joshua Kuhn, kar je Kielu pomagalo pri umiku. Oba policista sta nato pištoli uperila proti napadalcu in ga ustrelila.

Foto: iStock

Policist ob napadu utrpel poškodbo glave
Hassana so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico Trios Southridge Hospital, kjer je ta po navedbah policije umrl. Policist Kiel je ob napadu utrpel poškodbo glave, zato je bil odpeljan v bolnišnično oskrbo in nato odpuščen. Mrliški oglednik John Hansens je sporočil, da bo obdukcija izvedena v sredo zjutraj, posebna preiskovalna enota Tri-City pa bo nadaljevala preiskavo streljanja.

Foto: iStock

Eden izmed policistov v streljanje ni bil vpleten prvič
Kuhn in Kiel sta med preiskavo na plačanem dopustu. Kuhn, ki delo policista opravlja že 15 let, je bil leta 2014 vpleten v streljanje 32-letnega Aarona T. Wrighta, potem ko se je ta v policijskem avtomobilu odpravil na lov za ukradenim osebnim avtomobilom, tat pa je med krajo pištolo uperil v policiste. Ker so bila med tem ogrožena življenja policistov, so bili vpleteni policisti oprani kakršnekoli krivde glede očitkov, da naj bi napačno ravnali. Kiel pa je delo policista v Kennewicku začel opravljati leta 2014.

Tri-City Herald poroča, da šerif okrožja Benton Bob Brockman naproša vse, ki bi karkoli videli ali bi imeli posnetek dogajanja, da o tem obvestijo pristojne organe.

N. Ž.