Radikalizirane žene in otroci borcev Islamske države morajo biti prav tako označeni kot džihadisti!

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Vodja nemške obveščevalne službe je prepričan, da ženske in otroci, ki se vrnejo iz Islamske države, niso žrtve, temveč nevarni teroristi, ki bi morali biti zaradi svojih zločinov kaznovani. Vse več se jih namreč iz propadajoče Islamske države vrača nazaj v Evropo.

Vodja nemške obveščevalne službe, Urada za zaščito ustave, Hans-Georg Maassen je zelo zaskrbljen zaradi groženj, ki jih predstavljajo žene in otroci borcev Islamske države. “Obstajajo otroci, ki so jim oprali možgane in jih visoko radikalizirali v ‘šolah’ na območjih, ki jih je vodila Islamska država. Problem je, ker je veliko teh otrok in najstnikov lahko nevarnih,” je Maassen razkril v intervjuju za nemško tiskovno agencijo DPA.

Maassen je prepričan, da so ženske, ki so se vrnile v Nemčijo iz Islamske države, postale povsem radikalizirane in da so se tako globoko identificirale z ideologijo ISIS-a, in to v vseh pogledih, da jih je treba označiti za džihadiste.

Radikalizirane ženske in otroci že nazaj v Nemčiji, moški se borijo naprej
Islamska država je upor sprožila leta 2014, ko je poskušala izklesati svoj kalifat v Iraku in Siriji. Od takrat je približno 950 nemških džihadistov, od katerih je bilo približno 20 odstotkov žensk, odpotovalo v Levant, da bi se borili za Islamsko državo. Približno ena tretjina od teh 950 nemških borcev se je že vrnila nazaj v Nemčijo, od teh v večini ženske in otroci, piše RT. “Predpostavljamo, da se zahodnjaki, ki se še danes borijo za Islamsko državo, ne nameravajo vrniti domov, temveč se bodo tam borili do konca, oziroma da se bodo šele nato poskušali ponovno nastaniti v Evropi.”

“Džihad lahko izvedete tudi doma”
Medtem ko se je vojaška moč Islamske države zmanjšala, Maassen opozarja, da so grožnje, ki jo predstavljajo teroristi IS, daleč od konca. “Pravijo: ‘Ni vam treba potovati v Sirijo in Irak v boj. Džihad lahko izvedete tudi doma.’ Zato so se mnogi od tistih, ki so imeli že spakirane kovčke za potovanje v džihadistične kraje, odločili, da ostanejo doma.”

Marjanca Scheicher

 • Razocarana

  Vse ki so se pod Isis bojevali na BV in ki zdaj prihajajo v Evropo bi bilo potrebno obsoditi kot teroriste ali vojne zločince, ter jih vrniti v državo kjer so se borili, pa naj jih tam prebivalci nad katerim so izvajali svoje zločine kaznujejo kot se jim zdi prav, ter jim pokažejo toliko milosti kot so jim ti ISIS borci izkazali njim.

 • Asterix in Obelix

  Tudi v Bosni je delal Osama bin Laden. Tam se je srečal s samim Alijo Izetbegovićem in njegova organizacija ima še vedno isti cilj. Islamsko Evropo. Spremenili so ime, toda jasno je, da bi si morali za zgled vzeti Krav Mago, ker Izraelci pa že vedo, kaj je dobro.
  Elitam ni mar za nas, navadne ljudi, ker oni imajo varnostnike in bogatijo z naftnim denarjem. Naftni denar je financiral tudi Osamo bin Ladna v Bosni in nezakonite transplatacijske klinike na Kosovu. Zdaj pa financira muslimansko okupacijo zahoda. Nimajo samo ljudi z bombami, avtomobili, puškami in noži. Oni imajo naftni denar, ker če bi enkrat tankal v Venezueli bi vedel, koliko je resnična cena krvave nafte.

 • RATATA

  Vsi smo zaskrbljeni, pa se prav nič ne zgodi za preprečitev popolne tragedije plemen evropske bele rase.

  • Caetano

   Ne bo se kaj konkretnega spremenilo dokler so v veljavi sporazumi z muslimanskimi državami iz sredine 70 let, torej po naftni krizi, ki zagotavljajo enosmerno imigracijo in t.i. kulturne pravice za migrante. Upam pa da bo Trump kmalu priznal Jeruzalem za prestolnico Izraela. S tem bi filoslamistom zadal res močan udarec, kajti že dolgo si prizadevajo, da bi pripadel Jeruzalem islamu.

 • xtc

  Tej drhali pobrat državljanstva in nazaj na BV.

 • samsara

  Nindže so vedno bile skrajno nevarne.
  Profesionalni morilci.

 • Olga_10

  Zakaj so jim dovolili povratek?!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!