fbpx

Ravnateljici v Teksasu aretirani, ker namenoma nista prijavili spolnega nasilja med učenci

Ravnateljici dveh teksaških šol sta bili aretirani, ker spolnega nadlegovanja med učenci nista prijavili pristojnim organom. (Foto: Twitter)

Teksaški ravnateljici iz istega šolskega okrožja sta obtoženi, da pristojnim organom nista prijavili spolnega nasilja med učenci v kampusih. Kot poroča ameriška konservativna spletna stran Breitbart, so fantje spolno nadlegovali drug drugega, s čimer sta bili seznanjeni tako Cindy Sue Underwood, ravnateljica akademije Haynes Northwest, kot tudi Kory Fancher Dorman, ravnateljica osnovne šole Crockett Elementary. Policisti so prejšnji ponedeljek aretirali 35-letno Underwoodovo, potem ko so na njenem šolskem iPadu našli več videoposnetkov, ki prikazujejo, kako trije šestletni fantki drug drugega spolno nadlegujejo.

Že 25. oktobra lani je ena izmed učiteljic odkrila nedvoumne posnetke spolnega nadlegovanja, ki naj bi jih s tablico posneli fantki sami. Kot poroča časnik Times Record News, je učiteljica o tem obvestila ravnateljico Underwoodovo, ki je o dogodku obvestila starše, a zadeve ni prijavila policiji. Po teksaških zakonih bi to morala storiti v 48 urah od trenutka, ko je za dogodek izvedela. Kot je namreč za omenjeni časnik povedal detektiv, ki se zdaj ukvarja s teksaškim primerom videoposnetkov, fantki še ne bi smeli poznati spolnosti, razen če so jo že kdaj videli oz. izkusili.

Dormanovo, ravnateljico osnovne šole, so aretirali 31. januarja letos. The Times Record je poročal, da so z ravnateljico že decembra lani stopili v stik stari starši sedemletnega učenca in njegovega šestletnega sošolca obtožili spolne zlorabe njihovega vnuka. Policistom v Wichita Fallsu pa so stari starši povedali, da je njihovega vnuka drugi fantek oralno zadovoljeval.

Omenjeni ravnateljici nista upoštevali t. i. teksaškega družinskega kodeksa, saj bi na ravnateljskem položaju morali ukrepati sami, ne pa, da sta delo preložili na druge. Če bosta spoznani za krivi, jima grozi enoletna zaporna kazen in denarna kazen v višini štiri tisoč ameriških dolarjev. Odvetnik obeh ravnateljic sicer trdi, da njegovi stranki nista kršili zakonov, temveč sta ravnali v skladu z ljubeznijo do otrok, saj jim nista želeli škoditi tako, da bi jih prijavili policiji. Odvetnik zdaj celo trdi, da so bile njegovima strankama kršene človekove pravice.

T. F.