Raziskovalna novinarja razkrila, kako so se v francosko policijo infiltrirali islamski ekstremisti

Muslimani molijo sredi ulice v predmestju Pariza (vir: twitter)

Raziskovalni projekt, ki sta ga vodila dva francoska novinarja, je pokazal, da so islamski ekstremisti že sestavni del pariške policije in se medsebojno obveščajo.

Novinarja časnika LeMonde Gérard Davet in Fabrice Lhomme sta skupaj s petimi študenti novinarstva raziskala delovanje policije v z migranti poseljenem predelu Pariza Seine-Saint-Denis, kjer naj bi po nekaterih ocenah živelo tudi okoli 400 tisoč ilegalnih migrantov.

Preberite še: 

Projekt je trajal devet mesecev, svoje ugotovitve pa sta novinarja objavila v knjigi “Inch’allah, Islamisation with an open face” (Islamizacija z odprtim obrazom). Knjiga se ukvarja z naraščajočim vplivom političnega islama v Franciji. V sredinem intervjuju sta avtorja po poročanju Voice of Europe povedala, da so se muslimanski ekstremisti infiltrirali v francosko policijo.

Radikalni muslimani so se infiltrirali tudi v policijo (Vir: Twitter)

“Ne želimo svinjine in nočemo, da se žara in klobas dotikajo ženske,” je povedal pripadnik sodne policije v Saint-Denisu raziskovalnim novinarjem. Tu se po mnenju Daveta kaže vpliv islamizacije v pariških predmestjih. Knjiga ravno tako prikaže, kako je majhna skupina muslimanov pripravljena doseči podreditev, zato da bi se prakticiranje njihove religije v javnih prostorih normaliziralo.

Sosesko preplavili muslimani
Tudi prefektka za enake možnosti na tem območju, Fadela Benrabia, ne skopari pri opisu vsakdanjika in islamizacije pariškega predmestja. Pogled na sosesko, ko zjutraj pelje otroke v šolo, ni nič kaj navdušujoč. “Gremo mimo vogala, kjer je prodajalna kebaba, ki je zaprta, saj je lastnik aretiran, in nato prvi halal-mesar, drugi halal-mesar, tretji halal-mesar, nato verska knjigarna in za tem muslimanska trgovina z oblačili, ki prodaja nikabe …”

Trgovine z islamsko modo v predmestju Pariza (Vir: Twitter)

“Kaj dobimo s tem? Merila. Celotne soseske so pod halalom,” ni skoparila z besedami Fadela Benrabia. Po Lhommovih trditvah se v Seine-Saint-Denisu nahaja 1,5 milijona ljudi, pri čemer muslimani predstavljajo  polovico. Njegovo trditev podpira več različnih študij.

Ivan Šokić