fbpx

Razkrito: Politični komentator CNN priznava, da so obtožbe glede vmešavanja Rusije v ameriške volitve brez osnove

Konzervativna organizacija Projekt Veritas je razkrila nov videoposnetek, na katerem je mogoče videti, kako politični komentator na CNN Van Jones priznava, da je ruski škandal v ameriški politiki kot “velik burger brez vsebine”, torej le argument brez kakršnekoli podlage. 

Tovrstni posnetek je bil razkrit, potem ko je na plano prišel drug videoposnetek, na katerem je mogoče videti producenta CNN Johna Bonifield, ki priznava, da se CNN zaradi dobrih “rejtingov” osredotoča na poročanje o obtožbah vmešavanja Rusije v ameriške volitve. Med drugim je Bonifield dodal, da za svoje trditve nimajo nobenega otipljivega dokaza.
Misija Projekta Veritas – razkrivanje resnice
Projekt Veritas je bil leta 2010 ustanovljen s strani aktivista Jamesa O’Keefeja z namenom, da bi razkrinkal in izpostavil korupcijo, nepoštenost, goljufije in druge kršitve. Zaradi svojih metod zbiranja informacij, ki so večinoma fokusirane na liberalne organizacije, je bil v preteklosti že tožen, saj so mu očitali, da svoje izsledke, med drugim tudi pogovore, ki so vzeti iz konteksta, predstavlja na zavajajoč način.

Foto: YouTube

Politični komentator priznal, da obtožbe nimajo osnove
Nedavni videoposnetek predstavlja političnega komentatorja Jonesa, ki je 26. junija zunaj studia CNN podal izjavo glede vmešavanja Rusije v ameriške volitve. Tajni poročevalec je Jonesa vprašal, kaj meni, da se bo ta teden dogodilo glede zadeve z Rusijo. Na to je Jones odgovoril, da je zadeva z Rusijo kot “velik burger brez vsebine” in da se glede tega ne da storiti ničesar, posnetek pa se je nato končal, ko je komentator pozdravil enega izmed znancev.

Foto: YouTube

Projekt Veritas zavrača vse obtožbe
V odgovor na obtožbe, da naj bi posnetke preoblikovali v svojo korist, so v Projektu Veritas dejali, da videoposnetkov ne urejajo selektivno in da ni bilo prav nič vzeto iz konteksta. Stephen Gordan je za Russia Today povedal, da je bil nedavni posnetek odgovor na kritiko, da Bonified ni vključen v politično poročanje na televiziji. “Prav nihče ne more reči, da Van Jones ni politični komentator na CNN.” Po besedah Gordana ima Projekt Veritas v lasti še več posnetkov, ki so vezani na CNN, čemur je dodal, da je to pomembno glede na to, da ta predstavlja mainstream medij v ZDA in ljudem predstavlja laži, kar posledično vpliva na to, da ti niso seznanjeni s pravo resnico. “Ste na naši listi. Opazujemo vas,” je še dejal.
https://twitter.com/Corrynmb/status/880163811264802817

N. Ž.