Razkrivamo, kje se nahaja sirski ilegalni migrant, ki se je zlagal, da so ga hrvaški policisti ločili od hčerke na Plitvicah!

Lažnivi sirijski ilegalni migrant Wadie Ghazi Sineid (vir: twitter)

Sirec, ki je pred tremi meseci na Hrvaškem dvignil veliko prahu s trditvijo, da so ga hrvaški policisti ločili od hčerke, je lagal. Hčerka je še vedno doma, domnevno v Istanbulu, medtem ko je oče že na Nizozemskem.

43-letni sirski migrant Sineid Wadie Ghazi je pred tremi meseci dvignil veliko prahu v hrvaški javnosti s trditvami, da so ga na območju Plitvic ob ilegalnem prečkanju meje hrvaški policisti ločili od njegove petletne hčerke Allse, s katero je takrat po poročanju Jutarnjega lista potoval s skupino iranskih migrantov.

Wadie Ghazi je trdil, da so mu razbili telefon in ga vrnili nazaj v Bosno in Hercegovino, medtem ko je za hčerko, ki naj bi potovala naprej z iranskimi migranti, izginila vsaka sled. Po izrednem medijskem pritisku na policijo je ta sprožila iskalno akcijo za “izgubljenim” otrokom, medtem ko je Sineid dobil priložnost, da zaprosi za azil na Hrvaškem.

Vse skupaj navadna laž
A vse skupaj je bila samo še ena debela migrantska laž. Namreč, Wadie Ghazijeva hči sploh ni potovala z “očetom”, temveč je po uradnih informacijah Interpola še vedno v Istanbulu. Ta čas pa je Sineid izkoristil za to, da je zapustil Hrvaško, kjer so ga nastanili v zagrebškem sprejemnem domu za tujce Porin, in ilegalno prečkal mejo s Slovenijo ter nadaljeval pot proti Italiji.

Lažnivi sirski ilegalni migrant Wadie Ghazi Sineid (Vir: Facebook)

Tam je še malo potožil, kako mu je težko, in naplahtal hrvaške novinarje televizije RTL – obljubil je, da se bo vrnil na Hrvaško, saj mora najti hči. Seveda se Wadie Ghazi ni vrnil, temveč je nadaljeval svojo pot na sever in po zadnjih informacijah se zdaj nahaja na Nizozemskem.

Hrvaška policija je potrdila, da vse odkar je zapustil državo, ni nikoli več kontaktiral hrvaške policije, ravno tako pa ni bil zabeležen njegov vstop ali bivanje na Hrvaškem. Nizozemska policija je potrdila, da je Wadie Ghazi zaprosil za azil v oktobru. Hrvati zato že razmišljajo tudi o kriminalistični preiskavi zaradi lažne prijave.

Hčerka ni nikoli šla na pot
Interpol je ravno tako potrdil, da je Wadie Ghazi zapustil Sirijo že leta 2011. Njegove “hčerka” Allsa Ghazi je bila rojena leta 2013 v Bejrutu, trenutno pa naj bi prebivala v Istanbulu. Wadie Ghazi je, preden je prišel na Hrvaško, zaprosil za azil tudi v Bosni in Hercegovini. Organi pregona BiH so ravno tako potrdili, da z njim ni bilo nobenega otroka. Otroški potni list je izrabil samo zato, da bi se zasmilil javnosti in lahko nadaljeval pot naprej.

Ivan Šokić