Razkrivanje informacij o strelcih v Alabami ni v sklopu agende “prebujenih”

Foto; Twitter

Po naraščanju množičnih streljanj v ZDA se demokrati zavzemajo in osredotočajo na strožjo zakonodajo, medtem ko bi se morali osredotočati na mentaliteto strelcev, ki zagrešijo zločin. Pri tem jim pomagajo levičarski mediji, ki v sklopu agende prebujenosti namerno molčijo o ključnih podatkih strelcev. Številni so mnenja, da je medijski molk povezan z barvo kože strelcev, kar ni v sklopu agende “prebujenih”, ki temnopolte prikazujejo kot zatirano marginalno skupino.

Preiskovalci, ki preučujejo množično streljanje prejšnji konec tedna na rojstnodnevni zabavi v Dadevillu v Alabami, so bili skopi z izsledki. V streljanju so umrli štirje ljudje, več deset jih je bilo ranjenih. Mnogi ljudje v Dadevillu so bili razočarani, ker ni bilo objavljenih več informacij o tem streljanju. Policija je doslej aretirala šest ljudi, med njimi tudi mladoletnika. Vsi so obtoženi umora iz malomarnosti. Policija motiva ni izdala, molčijo pa tudi mediji.

Preiskovalni novinar in urednik za Alabama Media Group Challen Stephens, ki je dogodek pokrival, je za NPR skušal pojasniti, zakaj je toliko malo informacij na voljo v zvezi s streljanjem v Alabami. Strelci so je bilo sprva štirje, kasneje pa so mediji razkrili, da jih je bilo šest. O njih ni bilo na voljo nobenih podatkov, tudi imen, ker so mladoletni, prav tako se ni vedelo, ali so doslej že imeli kriminalno preteklost. Spomnimo, da so bili mediji doslej tisti, ki so v primerih streljanj navedli celotno ozadje strelca, tokrat pa ni bilo tako.

Ko so po Twitterju zaokrožile fotografije strelcev, so mnogi posumili o razlogu za molk. Strelci so bili temnopolti, ker pa naj bi temnopolti po agendi “prebujenih” spadali v zatirano marginalno skupino, bi vsak poskus izpostavitve in kritike predstavljal “rasizem”, kar pa ni v sklopi agende prebujenih. Gre za dvojna merila agende prebujenih, kjer je krivec za vse bel heteroseksualni moški, še posebno, če je kristjan. Tokrat ni bilo tako, zato tudi agencija za kazenski pregon v Alabami ni izdala veliko informacij, čeprav bi morala biti pri tem prva.V smrtonosnem množičnem streljanju v #Dadevillu v ameriški zvezni državi Alabama 15. aprila na rojstnodnevni zabavi so bili ubiti štirje najstniki in ranjenih več kot 30 drugih. Tisk in aktivisti so se osredotočali na nasilje z orožjem, malo pozornosti pa so namenili preteklosti osumljencev,” je zapisal uporabnik Twitterja ob objavi fotografij osumljencev.

https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1650311147680137217?s=20

Breitbart News je poročal, da sta bila v torek zvečer v zvezi s streljanjem aretirana dva najstniška brata, 17-letni Tyreik in 16-letni Travis McCullough. Policija je ob objavi aretacij obeh najstnikov objavila nekaj podrobnosti, kmalu pa je začela napovedovati aretacije drugih osumljencev, ki naj bi bili vpleteni v streljanje in obtoženi nepremišljenega uboja.

Namerno prikrivanje informacij
Da bi to zapakirali v celofan, je Stephens za NPR povedal, da je to značilno za ALEA, da prevzamejo veliko odmevnih snemanj, potem pa ne izdajo veliko informacij. Primer streljanja v Alabami se novinarju zdi zapleten, ker je bilo več strelcev: Mnogi to pripisujejo gibanju Temnopolta življenja štejejo, ki je postala prava potuha za izvajanje kriminalnih dejanj temnopoltih. Ti naj bi bili zatirana marginalna skupina, čeprav njihova “suženjska problematika” iz zgodovine ni nič kaj drugačna kot suženjstvo pri belcih, vendar je to agenda prebujenih izkoristila sebi v prid. Tako jim določene demokratske vlade odpuščajo kriminal, zločine in ostale zadeve, saj ne želijo “biti rasisti”. Zanje zakon očitno ne velja, po mnenju medijev pa je informacije, ki bi jim škodile, bolje prikriti.

Današnji izgovor temnopoltih, čigar življenje je po agendi prebujenih več vredno od življenj belcev. (Foto: epa)

Množična streljanja v ZDA naraščajo, letos jih je bilo vsaj 160. Podatki iz arhiva Gun Violence Archive – neprofitne raziskovalne podatkovne zbirke – kažejo, da se je število množičnih ustrelitev v zadnjih letih znatno povečalo, zato se demokrati konstantno osredotočajo na strožji zakon o orožju, kar je v nasprotju z mnenjem republikancev, ki trdijo, da “orožje ne ubija, ljudje ubijajo”. Sklicujejo se na slabo stanje mentalnega zdravja mladih, ki se slabša zaradi posledic postmodernističnih idej, ki rušijo temeljne vrednote mladih – svetost življenja, družino in moralne vrednote.

Problem tiči v narušenih moralnih vrednotah
Mental Health Amerika je navedla ključne ugotovitve, da se je namreč v letih 2019–2020 20,78 odstotkov odraslih soočalo z duševno boleznijo. To pomeni več kot 50 milijonom Američanov. Velika večina posameznikov z motnjo uživanja substanc v ZDA ne prejema zdravljenja.  Milijoni odraslih, predvsem večrasni posamezniki, v ZDA resno razmišljajo o samomoru. Več kot 1 od 10 mladostnikov v ZDA doživlja depresijo, ki resno ovira njihovo sposobnost delovanja v šoli ali službi, doma, z družino ali v družbenem življenju. Skoraj tretjina (28,2 odstotkov) vseh odraslih z duševno boleznijo je poročala, da niso mogli prejeti potrebnega zdravljenja. 42 odstotkov odraslih z AMI je poročalo, da niso mogli prejeti potrebne oskrbe, ker si je niso mogli privoščiti. 59,8 odstotkov mladih z diagnosticirano depresijo ne prejema nobenega zdravljenja duševnega zdravja.

Tanja Brkić