Razočarana mlada mamica: “Na vlaku sem morala dojiti svojega dojenčka na umazanih tleh pri stranišču, ker mi nihče ni želel odstopiti sedeža”

Mlada mamica je dojila kar na umazanih tleh. (foto: družbena omrežja)

22-letna Sophie Molineux se je s partnerjem Robom Mooreom, starim 25 let, in njunim enoletnim sinom Chesterjem odpravila z vlakom iz Shropshirea v mesto Ludlow v Angliji, a kljub majhnemu otroku v naročju ni našla mesta za sedeti. Bila sta začudena, da nihče od potnikov ni želel odstopiti svojega sedeža mladi mamici, niti tam, kjer so sedeži rezervirani za invalide in mamice z otroki.

Bila sta prisiljena stati na 30 minut dolgi vožnji, med katero je dojenček postal lačen. Sophie je bila prisiljena se usesti na umazana tla, da bi podojila dojenčka. “Čeprav sva lovila ravnotežje in sva stala na prehodu, kjer so sedeži z leve in desne strani, tako, da so nas vsi videli, da potrebujemo sedež, se ni nihče premaknil,” je razkrila in dodala, da nimajo avta in da se vedno vozijo z javnim prevozom.

Foto: družbena omrežja

“Bilo je toliko mladih ljudi, ki bi lahko vstali, in bila sem presenečena, saj nihče ni ponudil sedeža. Nikoli še nismo doživeli tega, da smo morali na premikajočem se vlaku stati z majhnim dojenčkom in da sem morala dojiti na tleh,” je potožila mlada mamica.

Šokantna fotografija prikazuje mlado mamo, ki je bila prisiljena sedeti na umazanih tleh, blizu vrat, medtem ko je dojila otroka. “Morala sem se usesti, saj je bil otrok lačen, nisem imela druge možnosti. Ljudje so hodili mimo mene na toaleto in me gledali, kako hranim svojega otroka, kljub temu nihče ni ponudil sedeža. Samo gledali so me s obsojajočim in praznim pogledom. Glede dojenja v javnosti sem dokaj samozavestna, a bi se počutila bolj prijetno, če bi imela sedež. Upam, da bodo ljudje v prihodnosti bolj sočutni do drugih mamic z majhnimi otroki.”

Lana Božič

 • Nata

  Sočutja bo čedalje manj. Zamenjalo ga je samo hlepenje po denarju.

 • mare

  Svet je v pi.di.

 • Waltter

  Ok narod je odbit, samo zenska je pozabla da je v Angliji kjer je to sploh normalno, ce bi komu kaj rekla bi jo pa se prilimal.
  Ji pa vse v glavi sploh kot kaze ne stima in je ena izmed tistih ki bi provocirala z dojenje v javnosti. Sla je od doma in voznje je bilo pol ure, pa ni uspela otroka nahranit za eno uro v naprej ozr. malo planirala da se ne bi rabla vlacit s frocom po svinjaliri. Glede njihovega zdravstvenega sistema pa se lahko vprasa kaj bo ko se bota oba nekaj nalezla, pol pa lapanje zopet po socialnih omrezjih.

 • Balkica

  Lahko napišem samo to, da so ljudje popolnoma brez olike in brez čustev. Mislim, da bi pri nas takoj vstalo kar nekaj ljudi, tako mladih kot starejših.

 • gabrijelobid

  Anglija je ena greznica

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!