Razrešena grozljiva skrivnost jezera: Upokojenec zadavil svojo ženo in jo razkosal

Foto: epa

Nemški upokojenec je zadavil svojo ženo, razkosal njeno truplo, vlil njeno glavo v beton, preostanek trupla pa spravil v kovčka in vse skupaj odvrgel v jezero Traunsee na zahodu Avstrije. V tem jezeru je, verjetno sicer šele nekaj dni kasneje, tudi sam storil samomor, saj se je utopil.

Prvi kovček z grozljivo vsebino so našli že v nedeljo, in sicer je nanj naletel nek mimoidoči. Drugega je nato našel policijski pes, medtem ko so policisti potapljači v ponedeljek odkrili še glavo ubite v betonu in truplo njenega morilca. Okoli zapestij si je privezal vrečke s kamni in drugimi predmeti, kar ga je držalo pod vodo.

Motiv še ni znan
Trupli so identificirali kot starejši par – 72-letnika in njegovo leto dni mlajšo ženo – iz nemške zvezne dežele Hessen oz. okolice Frankfurta. Motiv, ki je pripeljal do te družinske tragedije, pa za zdaj še ni znan. Nadaljnje podrobnosti naj bi policija razkrila v sredo, potem ko bodo z njimi seznanili svojce pokojnih.

Po ocenah forenzikov je ženska umrla nekje med božičem in novim letom, moški pa nekaj dni kasneje.

B. O., STA

  • xtc

    Praznki,brezdelje ,dolgcajt pa to……

    • karlina

      Točno, se strinjam , prazniki so lahko za nekatere hudo depresivni in celo agresivni, saj se je tudi pri nas zgodil podoben umor v Velenju. Pa še decembrska polna luna je bila menda nekaj posebnega, katera tudi na nekatere ljudi vpliva skrajno čudno, predvsem pa zelo depresivno. Sicer je pa mesec december najbolj depresiven mesec, dokazano.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!