Rekord Borisa Tomašiča in Nova24TV odmeva izven meja naše države!

Naslovnica avstrijskega časopisa Kleine Zeitung

Slovenija je sedaj imetnica svetovnega rekorda za najdaljšo pogovorno oddajo” se glasi naslovnica avstrijskega časopisa Kleine Zeitung. 

Slovenski osrednji mediji so pričakovano povsem prezrli Guinnessov rekord voditelja Nova24TV Borisa Tomašiča s pogovorno oddajo, ki je trajala 73 ur, 23 minut in 21 sekund. Prejšnji rekord je znašal 72 ur in 18 minut. Toda zadeva je bila tako odmevna, da kljub medijskemu mrku zanjo vedo skoraj vsi Slovenci. Odmeva pa tudi v tujini.

Avstrijski Kleine Zeitun je s pompoznim naslovom dal vedeti, da je sedaj imetnica svetovnega rekorda za najdaljšo pogovorno oddajo Slovenija. Avtor Marko Petelin piše, da je voditelj Boris Tomašič gostil 70 gostov, rekord pa je bil uradno priznan s strani žirije v sredo ob 18.18.

Ko je padel rekord, je verjetno zelo utrujeni voditelj v čustvenem zanosu dejal: “Hvala vsem, ki ste pomagali, posebej hvala pa vam, najboljši ekipi na svetu.

Stroga Guinnessova pravila
Kleine Zeitung še piše, da je za postavitev rekorda potrebno spoštovati zelo stroga pravila Guinnessovega svetovnega rekorda. Voditelj je moral kar tri dni voditi oddajo brez spanca oziroma je tega bilo zelo malo, saj je imel Tomašič na voljo le pet minut odmora na vsako uro vodenja oddaje. Če ga ni porabil sproti, se je ta sešteval, zato je bil po desetih urah upravičen do 50-minutnega odmora, znotraj katerega je lahko na kratko zaspal in opravil ostale fiziološke potrebe.

M. P.