fbpx

Rekorder po kaznivih dejanjih: Sirskega migranta v treh letih kar 400-krat obravnavala policija

Foto: Twitter

Hatem H. je v Nemčijo prišel kot 19-letni migrant iz Sirije konec leta 2015, ko je bil migrantski val na vrhuncu. Vendar, v tem času do danes je storil, reci in piši, kar 400 kriminalnih dejanj!

Hatem H. je v Nemčijo prispel oktobra 2015 in vse od takrat živi v nemškem mestu Plauen. Le mesec dni po prihodu je postal član podzemne “tunelske tolpe Plauen”. Ob tem ni zanemarljivo niti ime tolpe, ki se imenuje po mestnem središču omenjenega mesta, imenovanem tudi Tunel, in kjer se zadržuje največ ilegalnih migrantov.

Hatem H. se je tako znašel pred sodiščem v Zwickauju, kjer mora odgovarjati za vsaj 13 kaznivih dejanj. Vendar pa Sirec ni prvič na sodišču. V Nemčiji je bil namreč že trikrat obsojen, med drugim za napad. Trenutno mu grozi 15 let zapora. Pred kriminalnimi dejanji ga ni ustavila niti zadnja obsodba iz oktobra 2017, večmesečna zaporna kazen, ker je v želodec zabodel nekega mimoidočega, drugega pa napadel s steklenico piva. Celo v zaporu je napadal svoje sojetnike in grozil stražarjem.

Spletna stran Voice od Europe razkriva, da je omenjeni migrant storil že 400 kaznivih dejanj, tiskovni predstavnik tribunala pa je dejal: “Njegov izgon je odvisen od organov za migracije.”

M. S.