Rekorderji med brezdelneži: Več kot 80 odstotkov vseh migrantov iz Somalije je na socialni pomoči!

Foto: Twitter

Zvezni urad za statistiko in Državni sekretariat za migracije sta zbrala nove podatke o migrantih in ugotovila, da je kar 4000 migrantov iz Somalije močno nagnjenih k temu, da živijo zgolj od pomoči, ki jim jih zagotavlja Švica. Tako jih kar 83,7 odstotkov živi izključno od sssocialne pomoči. Sprašujemo se, kje so vsi ti zdravniki in inženirji, ki so jih z migrantskim valom v svojih fantazijah risali levičarji …

No, niso pa samo Somalijci tisti, ki so nadpovprečni brezdelneži, po preživljanju s socialno pomočjo jim sledijo Eritrejci (54,7 odstotka) in Angolci (54 odstotkov). Za primerjavo, kako močno se pričakovanja omenjenih narodov razlikujejo od Švicarjev glede socialnih prejemkov: med Švicarji socialno pomoč prejema le 2,3 odstotka vseh državljanov. Na svetu sicer za najbolj delaven narod veljajo Japonci, kar dokazuje tudi to, da je to narod, od katerih jih najmanj prejema socialno pomoč – zgolj 0,6 odstotka vseh Japoncev.

Švicarski politik Damian Müller je povedal, da številke kažejo, da so sprejeli preveč azilantov, ki sploh niso izpolnjevali pogojev, da bi lahko zaprosili za azil, da živijo samo od tega, kar jim da država ter da ni bilo storjeno dovolj, da bi se pravi begunci vključili v švicarsko gospodarstvo. “Integracija ni enosmerna ulica,” trdi Müller in dodaja, da so odgovorni tudi begunci, piše Voice of Europe.

Oglasil pa se je tudi Backer Gobdon iz somalijske diaspore, ki Somalijce, ki se množično priklapljajo na državne jasli, brani, češ da je povprečna somalijska družina večja od povprečja. “Na primer, delajo v gostinstvu, kjer pa so plače nizke. Družina, ki ima na primer sedem otrok, ne more živeti od nje.” In zato so raje kar na socialni pomoči?! Vsekakor migranti niso tisto, kar so nam obljubljali levičarji ob prvem migrantskem valu leta 2015. Očitno je, da smo namesto inženirjev in zdravnikov dobili hordo brezdelnežev, ki se je priklopila na državne seske. Tudi v Sloveniji ni nič drugače …

M. S.

 • xtc

  Začnite že razumeti,kar je iz vseh teh dežel,kar dane ilegalno rine v Evropo bilo sposobno ,bodisi dela doma,bodisi je v EU prišlo legalno,vse ostalo je ZANIČ in NE BO NIKOLI DELALO še 10 generajij ne,zažrli bodo EU z socialo.
  Številke so še huje porazne v realnosti,saj so v večini primerov “zaposleni” ilegalni migranti za zaposleni le zato,ker država preko sociale in raznih skladov izdatno sofinancira “zaposlovanje” neuporabne drhali,ki povzroča v podjetjih ogromno materijalno škodo,slabša odnose med kadri in iz nekaterih podjetij kadri že bežijo v tista,ki te drhali ne zaposlujejo ,saj so navadno nadrejeni pred živčnimi zlomi zaradi popolne neuporabnosti,škode,zastojev,loma,škarta in nezmožnosti komunikacije in delovnih navad na silo zaposlenih in upravami,ki kasirajo miljonske subvencije od države zato ,da se v firmah dogaja kaos in kolaps ter beg ljudi v firme kjer ne zaposlujejo preko subvencij.

  • Janka Kranjka

   Natanko to kar ste napisal in tako kot ste opisal, natanko to se že ves čas dogaja po Evropi glede ilegalnih priseljencev. Kakšen odstotek se jih morda zares implementira v evropsko družbo in prične po tej poti tej tudi doprinašati. Vendar vse ostalo je je kot se rado reče “bagra” če se dostojno izrazim.
   Nikoli ne bodo delali ničesar, niso prišli s tem namenom. Na račun vseh nas bodo lagodno živeli zato, da bodo potem udrihali po vsem nemuslimanskem prebivalstvu, ter na koncu bili še dobro zaščiteni iz vseh pogledov. Samo proti severu se malo obrnemo npr.Švedska in vidimo lahko le kup hudih problemov in še večji kup dreka iz celotne zadeve, ki je povezana s tem.

 • Skrajno Desni

  Na sociali bodo do smrti, blesavi Evropejci jih bomo pa živel.
  Če jih ne bomo prej pobil.

  • Van Der Waals

   postrelil =)

   • Skrajno Desni

    Niso vredni metka zažgat kot smeti.

 • centurion

  Aha, pol jih pa samo 20% pošteno dila drogo in krade.

 • skorpijon93

  vse sterat nazaj od koder so prišli musliči

 • šmentanamuha

  Kdor je mislil, da je nova evropska delovna sila, je pa res naiven.

 • Marija

  Ali je v Somaliji vojna, nisem zasledila.Torej vsi brezdelneži v Evropo.Kam gremo mi zastonjkarsko preživeti.

 • Kapodistrias

  Nič novega. Vse to smo vedeli že zdavnaj prej. Od te drhali ne bo nikoli nič. Tudi od njihovim (pre)številnih potomcev ne bo nikoli nič. Če nič pomnožiš z deset ali sto, bo še vedno nič. Kdaj bo to Evropa skapirala?!

  • Kapodistrias

   Se opravičujem spodnjemu XTC. Sem zgornje naklamfal, predno sem pogledal na spodnje besedilo. Očitno mnogi ljudje mislimo enako.

 • gorjanc

  Zelo identičen podatek sem zasledil na “YOUTUBE”
  -How the British Welfare System Favours Muslims ,
  -5o million Muslims in Europe, 80% Living on Western Welfare

  Glede Somalcev-Pogooglaj–” IQ by countries ” in videl boš da je njihov povprečni IQ 68 ,med najnižjimi na svetu in se postavlja vprašanje kako zaposliti le te .
  ZA SPREJEM V AMERIŠKO VOJSKO JE POTREBEN IQ 84 , ker z nižjem IQ niso sposobni razumeti in opraviti ukaze in bi imeli samo težave (Zaradi tega so Amerikanci uvedli inteligenčne teste že med PRVO SVETOVNO VOJNO ,torej že 100 let in zagotovo zelo natančno merijo posameznike)
  Žal bodo ti Somalci v EU bolj kot multikulti zanimivost,ker od njih ne bo NOČ KORISTI , ker inteligenca je predvsem genetsko pogojena in okolje in izobrževanje če ga sploh zmorejo ne prispeva skoraj nič.
  Črnci v ZDA imajo povp.IQ 85 in ne 100 kot ga imajo ostali belci,pa čeprav so svobodni !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!