fbpx

“Resnica, morala in znanost sta na naši strani” – Štiri tisoč ljudi se je na dunajskem “Shodu za življenje” zavzelo za pravice nerojenih otrok

Shod za življenje na Dunaju (Foto: Facebook)

V soboto se je dunajskega Shoda za življenje udeležilo štiri tisoč udeležencev, ki so med drugim pozivali k zaščiti življenj še nerojenih, prav tako pa so pozvali k večji podpori ženskam med njihovo nosečnostjo. Pred shodom je potekala maša v katedrali sv. Štefana, kjer je škof poudaril, da so resnica, morala in znanost na strani podpornikov pravice do življenja, na samem shodu pa je zbrane nagovorila tudi hrvaška aktivistka dr. Željka Markić.

Shod za življenje je namenjen pozivom za zaščito življenja nerojenih otrok in za pravico do življenja vsakega, ne glede na starost, spol ali zdravstveno stanje. Večina udeležencev je bila mladih z družinami, ki so se zavzeli tudi za večjo podporo ženskam med nosečnostjo. Kot poroča portal Narod, je zbrane nagovorila tudi hrvaška aktivistka dr. Željka Markić, kar je posebej razveselilo hrvaško skupnost na Dunaju.

Pred pričetkom shoda potekala maša v katedrali sv. Štefana
Pred pričetkom shoda je potekala tudi maša v katedrali sv. Štefana, kjer je škof Stephan Turnovszky med drugim povedal: “Ljubite oba, otroka in njegovo mater. Resnica je na naši strani, morala je na naši strani in znanost je na naši strani.” Bivši pastor Katoliške univerzitetne skupnosti Martin Mayerhofer je ob tem spomnil tudi na pozive papeža Frančiška k zaščiti pravice do življenja vsakega človeškega bitja.

Shod za življenje na Dunaju (Foto: Facebook)

Pravica do življenja vse pomembnejša tema
Organizatorka avstrijskega Shoda za življenje Valerie Trachta je za medije povedala: “Zavzemamo se za življenje nerojenih in zavezani smo k temu, da je splav nepravičen. Vsak otrok si zasluži, da se rodi in niti ena ženska ne bi smela biti v situaciji, v kateri bi splav videla kot lahek izhod. Vse večje število udeležencev na našem shodu kaže na to, da je ta tema vse pomembnejša.” Zbrani so se skozi središče mesta sprehodili do parlamenta.

Rok Krajnc