fbpx

Resnica prišla na dan: V islam spreobrnjeni levičar grozil judovskim centrom z bombo, za početje pa okrivil kar Trumpove podpornike

Foto: twitter

Moški, ki ga je aretiral FBI v povezavi z grožnjami z bombo v judovskih centrih po vsej državi, je levičar, ki deluje proti Trumpu in se je pred kratkim spreobrnil v islam.

Enaintridesetletnega Juana Thompsona je FBI aretiral v St. Louisu, saj je najmanj osemkrat grozil z bombami, ki da jih bo vrgel oziroma podstavil v judovske centre po vsej državi, poleg tega pa je prek spleta zalezoval svoje nekdanje dekle, poroča Infowars. “Obtožnica navaja, da je Thompson grozil judovskim ustanovam po vsej državi z bombo, prav tako je zasledoval svoje nekdanje dekle tudi potem, ko se je razmerje že končalo. Grožnje so bile prek e-pošte in telefonskih klicev.”

Da se je spreobrnil v islam, se je pohvalil kar na Twitterju
Čeprav je Thompsona motiviralo, da bi spet osvojil svoje nekdanje dekle, pa je želel očrniti tudi Donalda Trumpa – želel je namreč prikazati, da grožnje na judovsko skupnost letijo predvsem od Trumpovih podpornikov. Thompsonov tviter je sicer poln gneva do Trumpa, hkrati pa prek njega izraža prokomunistične simpatije. Novembra lani se je med drugim na svojem tviterju pohvalil, da se je ravnokar vrnil iz Senegala in se spreobrnil v islam. “2016 je bilo ‘noro’ leto.”

Med drugim je Thompson tvitnil, da je Trump Hitler, kritizira pa tudi njegovo politiko omejitev priseljevanja v ZDA:

Rasist, da mu ni para – še posebno sovraži belke
Sicer pa je njegov tviter nadvse zgovoren. Thompson tako ne sovraži le Trumpa, temveč tudi judovsko skupnost in vse belce – še posebej ne prenese belk. Nekaj časa je sicer delal na spletnem portalu The Intercept, vendar so ga odpustili, ker si je novice enostavno – izmislil. Popolna ironija pa je, da je ta spletni portal objavil novico, da “Trumpovi zavezniki napadajo Jude”, čeprav je to počel njihov zaposleni Thompson. V članku levičarji zatrjujejo, da Trumpovi privrženci judovskim centrom grozijo z bombami, zdaj pa se je izkazalo, da so to počeli levičarji in kot odgovornega za to početje obtožili nič krivega Trumpa ter njegove podpornike.

Marjanca Scheicher