fbpx

Resnično in boleče: Pilot iz Kolorada transseksualcu odrezal mednožno premoženje

Foto: iStock

Moški iz ameriške zvezne države Kolorado je obtožen, ker je nekemu transseksualcu odrezal moda, za kar pa ni bil izučen, saj je po poklicu – pilot. Med njima je sicer obstajal konsenz o posegu.

Tuji mediji poročajo, da 57-letni James Lowell Pennington nima dovoljenja, da bi v Koloradu opravljal medicinske posege, zato ga je policija aretirala, ko je “opravil napad” na nekega transseksualca in mu zadal hudo telesno poškodbo. Žrtev so kmalu zatem odpeljali v bolnišnico zaradi prekomerne krvavitve. Vendar pa je zgodba potem, ko je policija zaslišala tako policista kot tudi ženo transseksualca, dobila nove razsežnosti.

Uporabil kirurške instrumente iz vojaške prve pomoči
Policistom, ki so zaslišali Penningtona, je ta povedal, da je postopek opravil prostovoljno, v stanovanju žrtve v Denverju. Breitbart pa poroča, da je pri tem uporabil vojaške kirurške instrumente, med drugim skalpel, lokalni anestetik – lidokain in drugo medicinsko opremo. Glede na zapisnik ob razgovoru s policijo je osumljenec “uporabil skalpel in z njim kirurško odstranil dve žrtvini modi, operirano mesto pa nato zašil”. Žrtvina žena je povedala, da je celoten postopek trajal približno 90 minut, Pennington pa jima je po “operaciji” naročil, naj pokličeta številko 911, če bi prišlo do kakršnih koli težav po posegu.

Žena žrtve je policiji povedala, da je poklicala reševalce, ker se je iz rane vlila velika količina krvi, ko mu je želela zamenjati medicinsko prevezo, reševalci pa so nato poklicali policijo.

Transseksualec si je sam želel, da ga operira Pennington
Vendar pa zdravniki niso mogli narediti ničesar, razen da so zaustavili krvavitev. Mod namreč ni bilo mogoče več prišiti nazaj, saj je preteklo preveč časa od opravljenega postopka in klica na 911. Žrtev je torej utrpela hude poškodbe – “stalno iznakaženost”, vendar pa je svojo željo, da mu Pennington odreže moda, tudi pisno potrdila.

Pennington sicer ni zdravstveni delavec, v Koloradu namreč dela kot – pilot.

M. S.