Restavracijo v Walesu označili za “seksistično” in “za časom”, ker je objavila oglas za prosto delovno mesto: “Iščemo natakarico”

Restavracija Mira (foto: twitter)

Turško restavracijo Mira v Cardiffu, glavnem mestu Walesa, so obtožili seksizma, ker je na okno nalepila oglas za prosto delovno mesto, v katerem je zapisano: “Iščemo natakarico”. Jamie Matthews je fotografiral oglas z besedilom: “Iščemo natakarico, prijave sprejemamo v restavraciji”, fotografijo objavil na Twitterju in zapisal, da bodo le tako lahko ljudje izvedeli, da to ni sprejemljivo.

Fotografijo je naložil na socialne medije in napisal: “Restavracija Mira #Canton #Cardiff, mislim, da nisi v koraku s časom #vsakodnevniseksizem,” ter dodal, da je oglas slikal, ker je bil nad njim izjemno šokiran. “Oglas sem takoj opazil in si mislil: o moj Bog, natakarica? To je malo čudno in preveč specifično. Tako ne bomo nikoli dosegli zaposlitve z enakimi možnostmi.”

Veliko neravnovesje med moškimi in ženskami lahko opazimo v restavracijah, kuharji in šefi so ponavadi moški, medtem ko so v strežnem osebju večinoma ženske. “To je tradicionalno neravnovesje, ki očitno vpliva tudi na razlike v plačilu med spoloma. In ko vidimo oglas za ‘natakarico’, to le poglobi to vrzel. Zato sem ljudi na spletu na to opozoril,” je Matthews dejal za Daily Mail. “Definitivno mislim, da je pomembno, da ljudje opozorijo na takšne stvari, ko jih opazijo.”

Oglas: “Iščemo natakarico, prijavite se lahko v restavraciji” (Foto: Twitter)

Vladne smernice namreč naročajo, da delodajalci v oglasu o zaposlitvi ne smejo navajati ali nakazovati, da bi koga diskriminirali. Na spletni strani vlade Velike Britanije piše: “V nasprotju z zakonom je nekoga favorizirati bolj kot drugega zaradi osebnih lastnosti, na primer vere, spola ali starosti.”

“Diskriminacija lahko pomeni tudi, da koga ne zaposliš,” je dejal Matthews in dodal, da bi se mogoče za delo prijavili tudi moški, ki iščejo takšno delo. “Moje mnenje je, da smo v času, ko ne bi smeli objavljati takšnih oglasov, ker je to nedopustno.” Restavracija Mira pa se ni želela odzvati  na njegove pripombe.

A. G.

 • soc

  Kam smo prišli… Legebitre in levaki nam zapovedujejo vedenje, penalizirajo vse, kar ni v skladu z njihovimi norijami. In mi vse požremo, namesto da bi to drhal nagnali v gošče.

  Islam je očitno zgolj zaslužena kazen za nebogljenost zahodne civilizacije, ki so jo že ustrahovali in si jo podredili uvodoma omenjeni. Ponovitev dekadentnih in brezsmiselnih koncev prejšnjih velikih civilizacij Homo sapiensa.

 • xtc

  Tale je popoln debil na tem nivoju.
  Natakarica je pač predvsem ženski poklic,je pa res da so v elitnih klubih natakarji v večini.
  Nadalje idiotom pač ni jasno,da je jasno dokazano,da so moški boljši profesionalni kuharji kot ženske
  Ženske kvote ipd idiotizme je treba ukinit,kot to ,da je ženska za enako delo plačana manj.
  Lahko je manj lahko je več odvisno od njene sposobnosti.
  Lastnik pa odloča koga bo zaposlil-tistega ,ki mu ustreza oz. tistegas,z boljšimi referencami.
  Take neumnosti,ki jih piše tale debil so naravnost slaboumne,saj bi po njegovem morali zaposlovati kaj?
  Pedre?
  Skratka nehajmo z takimi neumnostmi in se znormalizirajmi,vsak delodajalec pač izbira med kandidati,ki mu ustrezajo in večina se jih bo odločila ne glede na spol za boljšo ponudbo kandidata.

 • stajerc5

  Prav zanima me, koliko kelnerc zaposlijo v pederskih klubih, je…em jim vse po vrsti, samo njih ne, hehehee!!!

 • sodnikisozločinci

  Ta prekleta EU mora crkniti. Takšni kretenizmi moje prepričanje vedno bolj utrjujejo.

 • KAPIBARA

  Kjer iščejo natakarico, že na zunaj veš, da boš prišel v prijeten lokal…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!