fbpx

Rojstnodnevna želja nekdanjega izraelskega premierja: Smrt desetih palestinskih otrok

Palestinska deklica in izraelski vojaki (Foto: iStock)

Palestinci so prepričani, da jih Izraelci želijo hladnokrvno umoriti in da ciljajo predvsem na njihove otroke. Zato so do njih sovražni in jim želijo smrt. Ta teden so to na palestinski televiziji PA TV predvajali kot del verske lekcije. Nekdanji izraelski premier naj bi si za svoj rojstni dan celo zaželel smrt desetih palestinskih otrok, te pa že od majhnih nog opozarjajo na nevarnost, ki jim jo predstavljajo Izraelci.

Islamski pedagog je v svojem televizijskem programu gledalcem sporočil, da si je nekdanji izraelski premier Ariel Šaron na svoj rojstni dan ob upihu svečk zaželel, da bi Izraelci umorili deset palestinskih otrok še pred koncem dneva. Imad Hamato je pridigar, ki vsak teden na PA TV vodi svojo oddajo o veroizpovedi, v oddaji tega tedna pa je dejal, da bi mrtvi otroci Šarona zelo osrečili. Lani je Mahmud Abbas Hamata predlagal za dekana vseh Al-Azharskih inštitutov, tj. sistem šol, ki pripravljajo študente na študij na Univerzi Al-Azhar v Gazi.

Palestinski otroci so vzgojeni, da sovražijo Izraelce, saj že od majhnih nog poslušajo, da jih ti iščejo in želijo ubiti. V času palestinskega terorističnega vala v letih 2015 in 2016 so jih mladi Palestinci napadali z noži in pištolami. Takrat je voditeljica otroškega programa na PA TV spodbujala mišljenje, da so Izraelci barbari in morilci, ter opozarjala palestinske otroke, mlajše od 18 let, naj se po ulicah ne sprehajajo sami, saj jih Izraelci iščejo, da bi jih ubili.

Dejala je: “Izraelci povsod iščejo palestinske otroke. V bližini šol, domov … Zdaj moramo biti zelo previdni. Soočamo se s terorističnimi okupatorji, ki se vedejo zelo barbarsko. Povsod želijo ubijati. Moji mladi prijatelji, zavedajte se, da so to barbari. Ljudi želijo ubiti kar brez razloga, in to samo zato, ker se sprehajajo po svoji zemlji. Izmišljajo si različne razloge in lažno obtožujejo ljudi. To se imenuje barbarstvo, moji prijatelji. Ves čas bodite zelo previdni. Vsi otroci, ki boste zapustili svoje domove, storite to v spremstvu staršev.”

Palestinski mladostnik z zastavo ob izraelskih vojakih (Foto: iStock)

A. L.