Romuni bodo v soboto in nedeljo na referendumu odločali o novi definiciji družine med moškim in žensko

Štiričlanska družina, kjer imata oba starša minimalno plačo, bo imela več stroškov kot pred letošnjim povišanjem minimalne plače. ( Foto: iStock)

Romuni bodo ta konec tedna na referendumu odločali, ali naj se definicijo družine v ustavi omeji na poročene heteroseksualne pare. Referendum je bil sklican na pobudo Koalicije za družino in drugih organizacij, ki so blizu romunski pravoslavni cerkvi.

Predlagatelji referenduma se zavzemajo, da bi v ustavo zapisali, da zakon skleneta moški in ženska. V ustavi trenutno piše samo, da zakon skleneta “zakonca”. Poroke istospolnih parov v Romuniji niso dovoljene.

Za zaščito svetega daru življenja
Vlada je odločila, da bo referendum potekal dva dneva, v soboto in nedeljo, s čimer želi zagotoviti višjo udeležbo. Glasovanja se lahko udeleži 18,9 milijona Romunov, za veljavnost referenduma pa je potrebna vsaj 30-odstotna udeležba.

Romunski patriarh je nedavno pozval volivce, naj gredo na volišča ter opravijo “domoljubno dejanje” z zaščito “svetega daru življenja”, še poroča STA.

Amnesty International, ki jo financira Soros, želela referendum ustaviti
Romunski poslanci so predlog referenduma potrdili z veliko večino in razpisali referendum s tem vprašanjem. To pa je zmotilo Amnesty International, ki je nameraval izpodbijati izpeljavo referenduma na romunskem ustavnem sodišču, da bi preprečili Romunom, da sami odločajo o svoji prihodnosti in definiciji poroke. S tem se Amnesty International, ki je mednarodna nevladna organizacija, vpleta v politično in demokratično voljo Romunov, saj jim želi vsiliti svoje arbitrarne in subjektivne definicije ter jim tako diktirati, kako naj živijo v svoji državi.

C. Š.

 

 • Van Der Waals

  Amnesty International!!! BRUHH

 • Anton

  Romuni fašisti.

  Sarkazem press

 • xtc

  Dejstvo je,da bi morala oblast Ai,definitivno preepovedati delovanje v tej smeri,saj gre za kršenje demokratičnih norm,narod bo pač povedal svoje in to kar hoče,ne to ,kar zahteva neka manjšina obskurnežev.

 • Štajerc

  Naslov članka je pridelek bebca…

  Romuni bodo v soboto in nedeljo na referendumu odločali o novi definiciji družine med moškim in žensko

 • Van Der Waals

  ni kj razpravlat DRUŽINA JE OČE MATI OTROCI. ostalo so samo skupnosti takšne ali drugačne.

 • donT_be_UI

  LGBTQ bi morali prepovedati. Zaporna kazen za tiste kateri so člani te organizacije.

 • Olga2345

  Sorosa in njegove talibane iz “Amnesty”, je treba ovaditi zaradi terorizma in ogrožanja Evrope!

 • O’Brien

  Upam, da je v Romunih še dovolj pogum in volje za prave odločitve.

 • Ana Job

  Moški in ženska sta naravno kompatibilna, imata dve nasprotni energiji, ki se medsebojno privlačita in samo moški in ženska sta tista, ki lahko poskrbita za nadaljevanje vrste, zato je zame KRIMINAL, da se poskuša IZNIČITI IN IZKLJUČITI tradicionalno družino in ustvariti umetno celico istospolnikov.

  Norce iz Sorosovega sklada bo potrebno pričeti zaustavljati, sicer bodo moralno izpridili in uničili ta planet. Otrok za zdrav razvoj potrebuje moško in žensko energijo, torej očeta in mater.

 • šmentanamuha

  Romuni so spucali svojo komunistično nesnago učinkovito in ne dvomom, da bodo tu Amnestyju dali lekcijo.