fbpx

Rudy Giuliani: Trump bi kršil ustavo, če ne bi povprašal o Bidnovi preiskavi

Nekdanji župan New Yorka in odvetnik Donalda Trumpa Rudy Giuliani (vir: twitter)

Osebni odvetnik ameriškega predsednika Donalda Trumpa in bivši župan New Yorka Rudy Giuliani je zavrnil obtožbe demokratov na ameriški televiziji ABC. V intervjuju je še enkrat poudaril, da predsednik Trump ni vplival na ukrajinskega predsednika Zelenskega ter da demokrati izvajajo nov lov na čarovnice.

Rudy Giuliani je še enkrat povedal, da bi šlo za kršitev ustave, če Trump ne bi vprašal svojega ukrajinskega kolega glede preiskave o sinu Joeja Bidna, glavnega demokratskega kandidata za prihajajoče predsedniške volitve v Združenih državah Amerike. “Ameriški predsednik Trump bi kršil ustavo po drugem členu, tretjem odstavku, če ne bi vprašal ukrajinskih oblasti glede preiskave,” zatrjuje bivši župan New Yorka.  Po Giulianijevih besedah ta poseben člen ameriške ustave zajema vse ameriške ambasadorje in ministre, ki so prišli navzkriž z zakonom.

Po poročanju Dailymaila  je osebni Trumpov odvetnik podal izjavo, potem ko je pred nekaj dnevi izbruhnila navidezna afera glede tega, da je Trump pogojeval ameriško pomoč Ukrajini s tem, da morajo sprožiti preiskavo proti Hunterju Bidnu, sinu Joeja Bidna. Afero je sprožil neznani žvižgač, ki naj bi bil uslužbenec CIA. Vendar se je resnica že pokazala v drugačni podobi, ko so prišli v javnost posnetki, kako je takratni ameriški podpredsednik Biden s svojimi pritiski in vplivanjem na sinov škandal v letu 2014 zaustavil preiskavo in zamenjal glavnega ukrajinskega tožilca.

Foto: Printscreen

Biden prodal svojo funkcijo za sinove nečednosti
Med drugim je tudi izpostavil, da so bili seznanjeni z zadevo Biden. Zato se je v Madridu sestal z Andrijem Jermakom, glavnim svetovalcem ukrajinskega predsednika, in z ukrajinskim generalnim tožilcem JuriJem Lutsenkom v Varšavi. “Ali ni resnična zgodba Joe Biden, ki je prodal za svoj lasten interes svojo funkcijo podpredsednika Združenih držav Amerike?” je zaključil Giuliani v intervjuju za ameriško televizijo ABC.

Luka Perš