fbpx

Rusi v Lisičansku uničujejo stavbo za stavbo, mesto skušajo obkoliti

Opustošenje, ki je ostalo za ruskim okupatorjem v Lisičansku. (Foto: Twitter)

Okupatorske sile so napadle rafinerijo v ukrajinskem Lisičansku, ki leži v Luganškem okrožju in že nadzirajo njen del. V mestu uničujejo zgradbo za zgradbo. 

Tiskovna agencija PAP poroča o nekaterih novostih glede vojne v Ukrajini. Od 24. februarja je poljska obmejna straža zabeležila in prijavila 4,456 milijona oseb, ki so prišli iz Ukrajine na Poljsko. Samo zadnji dan pa je iz Ukrajine na Poljsko vstopilo 24 tisoč ljudi.

V mestu Lisičansk so okupatorske sile napadle lokalno rafinerijo in jo deloma zasedle, v samem mestu pa uničujejo zgradbo za zgradbo. Ruska vojska skuša obkrožiti ukrajinske oborožene sile, tako da napada Lisičansk s smeri juga in zahoda ter si prizadeva prevzeti nadzor nad lokalno prometnico, ki naselje povezuje z mestom Bakmut.

Prebivalci obstreljevanega mesta tako rekoč po cele dneve preživljajo v svojih domovih in po kleteh, v mestu pa požari uničujejo infrastrukturo in stanovanjska poslopja. Goreli sta tudi dve veleblagovnici. V jutranjih urah je v odeškem okrožju raketa zadela stanovanjski blok. Umrlo je 14 oseb, 30 pa je bilo ranjenih.

Od pričetka invazije je ruska stran izgubila več kot 35 tisoč vojakov
Zadnji dan je ruska stran izgubila 150 vojakov. Od pričetka polne invazije na Ukrajino naj bi ruska stran sicer izgubila kar okoli 35.750 vojakov. Iz Rusije iz mesta Nižni Novgorod pa prihaja novica, da je neznanec v lokalni urad FSB domnevno vrgel molotovko, vendar do požara ni prišlo.

Domen Mezeg