Rusija je le 24 ur stran od vojne. Litvo skrbi hitra mobilizacija ruske vojske

Foto: epa, fotografija je simbolična

Rusija bi lahko samo v 24 urah sprožila napad na baltske države, prihajajo obveščevalna sporočila v Litvo. Živčnost v Litvi, Latviji in Estoniji močno narašča vse od ruskega nasilnega zavzetja Krima leta 2014. 

Litvanska obveščevalna služba opozarja na neverjetno hitrost Moskve pri mobilizaciji vojske in zasedbi baltskih držav, zato zvezi Nato ne preostane drugega, kot da tudi sama tja napoti svoje enote za primer spopada.

Iz podatkov je razvidno, da je Rusija zelo okrepila in prenovila vojaške sposobnosti v ruski eksklavi Kaliningrad, zato bi le predhodno nameščene Natove sile odbile morebitni napad. Strah pred rusko invazijo pa v baltskih državah narašča vse od ruske zasedbe polotoka Krim, piše Express.

Natova pomoč mora čim prej na Baltik
Redno letno poročilo litvanske obveščevalne službe opozarja na vse večjo ogroženost Baltika, zaradi povečane ruske vojaške moči. V ta del Evrope so namestili vojaška letala Su-30 in raketni sistem, ki bi lahko dosegel ladje kjerkoli v Baltskem morju. “To je sporočilo, da mora zveza Nato izboljšati hitrost odločitve,” je litvanski minister za obrambo Raimundas Karoblis ocenil Natov odzivni čas, ki ni tako odziven, kot bi si v Litvi želeli.

Za letos je sicer predviden razpored tisoč Natovih vojakov v vsako od baltskih držav in Poljsko z namenom, da nadomestijo zmanjšanje ameriških enot v regiji. Obrambni minister Karoblis je dejal, da bi raje videli večjo vojaško sposobnost, ki bi temeljila ne samo v pehoti, temveč tudi v zračni obrambi in drugih sistemih, ki bi lahko ubranili morebiten napad. Poleg tega obveščevalci opažajo in svarijo pred ruskimi motnjami radio frekvenc, ki jih uporabljajo Natovi piloti nad Baltskim morjem, ter uporabo ruskih komercialnih in znanstvenih ladij za nadzor morja.

M. P.

 

 • Borut Stari

  Koga je enkrat ugriznila kača se tudi zvite vrvi boji. Novica je navadno nakladanje z ne vem kakšnim namenom. Napiši kaj, da opravičiš obstoj.

 • Opazovalec

  @ Rusija je le 24 ur stran od vojne. Litvo skrbi hitra mobilizacija ruske vojske

  V nobenem mediju še nisem zasledil, da Rusija izvaja mobilizacijo in da se nam bliža vojna. Kaj je sedaj na tem, ali resno plujemo v novo svetovno vojno?

  Verjetno je pa pameten in polpismen novinah hotel napisati, da Litvo skrbi možnost hitre ruske mobilizacije, vsekakor precej hitrejše kot v NATO paktu in recimo, da Rusi za njo potrebujejo 24h!

 • Franc Novak 1979

  NATO že dve leti provocira Rusijo v baltskih državah, na Poljskenm in v Romuniji je postavil raketne sisteme, ko pa so Rusi v Kaliningrad poslali rakete srednjega dosega (Varšava, Praga, berlin, Bruselj, London) so se pa usrali. In ne pisati o zasedbi Krima, ker so se državljani Krima z referendumom odločili za izstop iz Ukrajine, tako, kot se je Slovenija z referendumom odločila za izstop iz Jugoslavije. Po logiki avtorja članka je EU zasedla del Jugoslavije, najprej Slovenijo, nato pa še Hrvaško.

  • Levicar nikoli!

   Provocirajo jih ze dlje kot samo dve leti

   • Franc Novak 1979

    ja, seveda je tudi ukrajinska pomlad provokacija zahoda. maš prav, to traja že od Stalinove smrti, ampak so to prikazovali kot napredek pri izdelavi atomskega orožja na obeh straneh

  • RealRevolution

   Ja nato in politiki.
   Amerika je vojasko mocna za 5 Rusij in 15 Kitajsk ter 10 Nemcij.Rusija ima naravno zascito okolja….
   Ce bi se srecal sredi Afrike
   se ve kje je RIM doma.

   Sicer novica je nakladanje.
   USA

   • Franc Novak 1979

    To ti misliš. če bi bila Amerika samo še enkrat vojaško močnejša kot Rusija, bi jim amiji priredili “barvno pomlad” in notranjo revolucijo, potem bi pa prišli kao pomagat ubogim “zmernim revolucionarjem” seveda za več desetletno franšizo črpanja naravnih bogastev. Tako pa se Rusije bojijo in jih hočejo zdražiti, da bi napadli EU, pol bi se pa vmešali. Samo za ceno 200 milijonov evropskih življen, kar je kolateralna škoda.

    • RealRevolution

     To americani mislimo.
     Tvoj in socialisticni ego se ne more primerjati z marinci.
     Morala ti je tuja ,kot zdrav razum.
     Ne vidis pa opcije”najmocnejsi je tisti ,ki se zadrzi”.
     Demokracija ne napada brezveze samo posamezni nevladni/vladni paraziti.

     • Franc Novak 1979

      Američani sploh nič ne mislite, ampak se zanašate na premoč v sili, tako kot vse prestrašene bande. Zdaj pa ne morete premagati 5.000 ISIS-ovcev v Mosulu. A se vam je ego s peskom napolnil? O morali pa raje ne govori, saj vse kar je nemoralno, je prišlo iz Amerike. Droge, kriminal, laži banksterjev in potrošniška mrzlica, ki jo hočete vsiliti celemu svetu. In ker se Rusi še vedno pametno zadržujejo na vaše provokacije , tvoja opcija drži. O demokraciji pa samo tole, je že Sokrat vedel: Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije.

     • RealRevolution

      Na stvar gledas kot “stroge vrste ateist”.
      Tako mora bit.
      Ni vec gorece grmade in bi jo treba nazaj uvedit .
      Lazna demokracija bo skusala ustrezit vsem.
      Prava pogleduje proti Krscanskim zakonom.
      In mislis ,da ne bi splaknal isisa USA army ce bi hoteli.Ce ne bi bilo toliko birokracije vsepovsod .
      Si pa naiven ,ce ne kaj druga…

   • dare326

    Ker je USA vojaško tako močna, je po WW2 izgubila še vse vojne, ki jih je ustvarila.

    • RealRevolution

     Nevem ,cist zgreseno….
     Tiste nepotrebne so ustvarili nevladni/vladni paraziti.
     Spet eden iz med mnogih ,ki gleda z “2d” objektivom.(rus,american,kapital,levicar,desnicar…itd

     • dare326

      Te trditve si nisem jaz izmislil, pač pa politični analitiki. Tudi Rusom so se podrli ali se podirajo vsi plani o socializmu, ki so ga izvažali naokoli.

  • tohuvabohu

   Državljani Krima, hahaha, kakšen butelj.

   • Franc Novak 1979

    Kdo pa drug. Po tvoje so bili za izstop iz Jugoslavije državljani Jugoslavije, če se ti zdi smešno, da so lahko državljani Krimske republike, torej državljani Krima, glasovali za izstop iz Ukrajine in povratek v Rusijo. Škoda, ker res ni bilo potrebno, da bi za izstop iz Jugoslavije glasovali državljani Jugoslavije, potem bi bila Jugoslavija še cela. In niti RKC niti islamska religija ne bi upali dvigniti glave.

    • tohuvabohu

     Ma nemoj, Krimska republika? Pozabil si, brihtnež, da je Krim najprej okupirala ruska armada, in izvedla “referendum”. Tak referendum ne more imeti nobene veljave. Slovenci smo izvedli plebiscit, vendar nismo nikogar okupirali, samo branili smo lastno ozemlje. A ti še narišem?

 • Dragan Krstič

  Če je to res, v kar dvomim, potem je tudi možno da je Putin s svojo tajno službo produciral eksplozijo v Sankt Petersburgu. Imel je demonstarcije nasprotnikov režima in mogoče s to mobilizacijo želi preusmeriti pozornost domače javnosti.

 • Hribouc

  Fakju Putin.
  Nori ruski pijani medved.

 • črnaovca

  Nori hujskači

 • Duhec

  Naslov članka, ki ga lohk prebereš sam na Novi…

 • janez zorman

  Rusov se ni bati, kajti z samooklicano arabsko republiko se že dogo ukvarjajo in še kar traja, v Ukrajini je zadeva na stand by – u, atomsko podmornico v Baltiku niso bili sposobni dvigniti iz 100 m globine in so jim zadevo uredili Natojevci,….

 • hle

  Zakaj ne napišete da je nato v litvi in na polskem vojaško poplnoma obkolil Rusko enklavo Kaliningrad in kako razni litvanski politiki že izjavljajo kako bi morala postati protektorat eu da je nevarnost vojne velika se strinjam vprašanje pa je kdo jo bo sprožil me pa skrbi dejstvo da nas mediji že psihično pripravljajo nanjo

 • Olga

  Putin ravna enako kot Hitler! Na nasileno priključitev Avstrije (pri Putinu Krima), ni nihče odreagiral, zato je nadaljeval! Putin ravna enako! Vemo, kam so stvari pripeljale! Bomo danes dopustili isto zgodbo, saj je namesto nacizma (Hitler), danes vpleten zločinski komunizem (Putin KGB-jevec)?!

  • T-Rex

   ti si živi debil, na Krimu je bil referendum kjer se je 98 posto folka odločilo za priključitev Rusiji!

   • Olga

    Pod cevmi tankov?!!! Bedarija! Krim je del mednarodno priznane države, Ukrajine! Veste pa tudi, da so Rusi pobili staroselce, Krimske Tatare, skozi stoletja in ostale razseljevali!! Vsega je bilo okoli dva milijona ljudi!!!!

    • T-Rex

     84% prebivalcev Krima je Ruske narodnosti tako , da jih cevi ruskih tankov nebi motile. Če bi v njih bile uperjene kot ti govoriš, kar seveda ni res

     • Olga

      Zagovarjate nezakonito ravnanje, ki ga prepoveduje mednarodno pravo!

   • tohuvabohu

    Debil si ti! Jutri bodo pa v Prekmurju izvedli referendum za priključitev Madžarski, ki ga bo organizirala madžarska okupacijska oblast, in bo Prekmurje spet madžarsko, kot je že nekdaj bilo. In potem bodo Avstrijci okupirali Južni Tirol, ki je bil dolga stoletja avstrijski, in izvedli referendum za priključitev Avstriji. In če bo to uspešno, bo še Nemčija okupirala Alzacijo in izvedla referendum za priključitev. Ali se sploh zavedaš, kakšen kreten si?

    • T-Rex

     čigav pa je bil Krim preden so ga sovjeti podarili ukrajini?? ne seri pa raj kaj preberi . tvoja profilna slika je čisto ustrezna

     • tohuvabohu

      Prav to ti razlagam, imbecil. To ni noben argument, da je nekdaj bilo tako. Kaj pa ti veš, bumbar, kakšna trgovina je bila ob cepitvi CCCP in kaj je Ukrajina dala v zameno za ohranitev Krima? Okupacija ozemlja priznane druge države je sovražno dejanje ne glede na zgodovinska dejstva.

     • pajot

      Nioben rus ni podarjal krima Ukrajini. To je storil predsednik CK ZSSR Hruščov,ki je bil Ukrajinec.

    • T-Rex

     Južni tirol so pa makaronarjem podarili zavezniki po vojni in bi bilo čisto prav da se vrne avstriji ker tam skoraj ne slišiš makaronarske besede. Preveri dejstva preden pišeš oslarije čeprav si osel

     • tohuvabohu

      Katera dejstva, gobezdač trapasti? Ali misliš, da bi svet mirno gledal okupacijo in nasilno priključitev Južnega Tirola? Ali Alzacije?

     • T-Rex

      Kaj pa odcepitev kosova in zelo verjetna priključitev albaniji v prihodnosti, to so vsi mirno gledali vključno z našimi posranimi politiki ki so ga takoj priznali. pa kosovo ni bilo nikoli albansko, za razliko od krima ki je bil ruski, J tirolske ki je bila avstrijska, glede alzacije pa bi se tudi dalo meniti čigava je v resnici. Prekmurje pa nikoli ni imelo večinskega mađarskega prebivalstva tko da..

     • tohuvabohu

      Priključitev Kosova? Kam pa, brihtna buča?
      Prekmurje je bilo tisoč let del Madžarske. Torej ji pripada po tvoji briljantni logiki? In ga lahko Madžari okupirajo in priključijo?
      To sta lahko delala samo Hitler in Stalin. A takrat so bili drugi časi, ko so si velike sile zaradi ljubega miru zatiskale oči.

     • T-Rex

      Pravim odcepitev ne priklučitev, se pa bo to zelo verjetno kmalu zgodilo in sicer albaniji.

     • tohuvabohu

      Goljufaš, lump! Prvotno si rekel priključitev.

     • Clemen J.

      Bil je referendum, razpisan v miru! Kar pomeni da je veljaven. Čeprav se sam s tem ne strinjam, je pač legitimen. Krivi so pa sami, dolga leta so komunisti izkoriščali in podfpirali muslimane za dosego svojih ciljev, sedaj pa pojejte kar imate.

    • dare326

     Italija, Španija, Francija, so umetne državne tvorbe, kjer so anektirali narode, ki z današnjimi državami nimajo nič skupnega. Vsiljen jim je bil jezik in navade večinskega naroda, enako kot je hotel storiti Milošević v jugi.

     • Clemen J.

      Vse države so umetne tvorbe, ker si jih je izmislil človek. Pa ne mi rečt samo rusija je od nekdj država. Opranoglavi bolniki!

    • Novakec1

     Primorce bodo makaronarji pobasal, kaj pa osrednja in južna slolandija, ne mi reč da nas bodo hrčki zavzel?

   • Clemen J.

    Kakšen referendum?!? Koliko ukraincev je zato glasovalo?!? Po mednarodni ustavi se lahko referendum razpiše samo v miru, in ne v vojni. Po vojni pa moraš dati pravico glasovanja tudi migrantom, ki so iz tiostega območja zbežali zaradi vojne! Tako kot je povedalo mednarodno razsodišče je bil referendum nelegitimen, zato ne velja! tako da neki rusofili nehajte nabijati o referendumu in svobodni volji ljudi! Svobodna volja ljudi je bila da se Miljarderja ki je nakral državni denar in se kopal v zlatu odstavi, ta pa je zbežal putinu v objem, v zameno za podporo terroristov, po vaše seperatistov.

 • T-Rex

  Vedno kurcate Rtv slo kako nam laže in zavaja, tale članek je pa čisto nekaj, kar bi ravno od njih pričakoval! S tem ste dokazali da ste desničarji isto zabiti k levičarji

  • Novakec1

   Bravo pet točk, o zabitosti levakodesnakarjev.

 • Fireblade

  Mi pa financiramo komunistične turistične orgije s falkonom, kjer sluzavi paraziti vozijo razne Škrabce in Bobince v Moskvo fehtat za drobtinice … F21 je kriminal!!! Hermetično zapret mejo za Rusijo in naj se razvijajo sami s sabo.

 • Fogglof Tunnek

  Rusi da bojo napadli Litvo, Latvijo in Estonijo????…hahahahahahahahahahahahahahaha… To piše samo portal Nova24tv-v službi laži in nihče drugi. Ne rtvslo, ne POP TV in ne Planet TV…fsi mainstream mediji…samo zakotna Novatv dela nepotrebno senzacijo!!!

  • sprehajalec

   Te bo ruski soldat napičil od zadaj, pa Juliko vrgel v lonec, boš pa cvilil, pa saj ni nikjer pisalo, da prihajajo, ne na RTVSLO, ne na POPU, ne na Planet.

 • dvanajstzvezdic

  Bomo videli kaj bo čez 24 ur…no malo manj….

 • razerznak

  kaj bo rusija imela od tega ? vojno z natom , putin pa že ni tako nor, sj ma pa gospodarske vire na vzhodu, sibirija etc, verejtno je nato tisti ki bi te vire potreboval, hahha , tle nova in desničarji pogrnete, narod nekaj strašite o ruski agresiji, sam nato pa kopiči , pošilja z vseh nato držav na vzhod

  • Clemen J.

   A zato so lani rusi kršili NATOv zračni prostor preko 1200x. Če imajo tako slabe radarje, potem bodo s svojimi konicami zadeli kitajsko namesto evropo.

   • Aron

    Kolikokrat je pa NATO kršil zračni prostor suverenih držav? Če je kdo grožnja svetovnemu miru je to NATO pod vodstvom ZDA, nikakor ne Rusija.

    • Clemen J.

     2 x je kršil Ruski prostor in zato so se opravičili za razliko rusov.

     • Aron

      Sirija? Irak? Libija? Jemen? Tisočkrat, stotisočkrat?

     • Clemen J.

      a TUDI TO ŠTEJEŠ, NO PA POGLEJMO, RUSE. Afganistan, iraq, Gruzija, abkhazija, južna osjetija, bulgarija, Romunija, ukraina,.. te sem pozabil še dodati. Me pa res zanima kje nato krši zračni prostor v jemnu?!?

     • Aron

      Ne da se mi odgovarjat na tvoje laži, na zadnje pa ne gre drugače:
      http://www.latimes.com/world/middleeast/la-fg-trump-yemen-20170304-story.html

     • Clemen J.

      Američani imajo dovoljenje s strani jemenskega predsednika. Tako kot imajo dovoljenje rusi s strani Asada. In prav tako je tam ista situacija kot v jemnu. Kjer so uporniki strmoglavili predsednika. Se ti vidi da si nek rusofil, ot. sine komunista!

     • Aron

      Popravek: SA/ZDA je strmoglavila jemensko oblast in nastavila svojo lutko. Jemensko ljudstvo je na njegovi strani, ista situacija kot v Siriji.

   • razerznak

    no ja kolko krat pa nato letala kršijo ruski zračni prostor ? a tega neb napisal ?

    • Clemen J.

     2x pa so se opravičili, napram rusov ki vedno zanikajo.

     • razerznak

      no japajade seveda

     • razerznak

      sicer pa kaj dela merica v siriji ? kolko vem so tam ilegalno

 • sprehajalec

  Nova, 99,9% člankov je avtentičnih, pohvala, 0,01% pa res udarite mimo. Vsaka Vojna Rusije z Natom, je tudi zadnja vojna, zaradi jedrskega arzenala. Po drugi strani je vprašanje, če bi kakšna ruska raketa sploh dosegla Ameriko oziroma svoj cilj. Že v 80tih, je Reagan začel z vojno zvezd, na veliko se je pisalo o tem, danes je vse tiho. Torej je zadeva verjetno pripravljena. Če so takšne skrivnosti, kot je bil nekoč GPS dali v javnost in mladincem na telefone, kaj šele skrivajo in ne dajejo v javnost.

  Verjetno gre za nek prepis iz kakšnega Baltskega Rumenega tiska.

  • Dragan Krstič

   NATO je ZDA, ostalo v Evropi je p…in dim.

   • sprehajalec

    Poglej Dragan, nekoč so vprašali Kitajskega premijerja zakaj se vendar Kitajska boji Japonske, saj nima nuklearnih glav in ostalega. Je rekel po kitajsko pragmatično. Danes jih nima, ima jih pa lahko 80 v treh mesecih, če bo tako hotela.

    Enako je tudi z tehnološko visoko razvitimi državami zahodne europe.

    • Dragan Krstič

     Hotel sem reči če ne bo ukrepala USA, EU ne bo. To je tisto o čem večkrat govorimo: kuhanje žabe. In ta evropski del NATA bi bila ta žaba. Brez USA se userjejo vsi.

     • sprehajalec

      Seveda, velikokrat so poskušali združiti Europo, pa nikoli ni uspelo. Največji krivec je morda Anglija in njeno opazovanje čez preliv, ter vzdrževanje ravnovesja sil na kontinentu. Tudi sedaj je odigrala svojo zgodovinsko vlogo.

      Amerika je vedno vskočila, ker če so vsi enakopravni in ne sme biti nekega vodje, potem mora vskočiti nekdo zunanji.

    • Clemen J.

     Glede na to da ima evropaskupaj preko 200 jedrskih konic, niso kr tako P* D*

  • MILAN

   ti pa tudi počiš mimo haha 99;9 je nakladenje o komunistih haha sej nismo več v 90″ takrat bi moral pisat tako ,ne pa zdej …propaganda na nivoju severne koreje…

   • sprehajalec

    Milanče, naposlušali smo se tvojih v 70 letih. Pojdi v knjižnico pa reči za polico z NOB tematiko. Metri in metri literature, vse rdeče. Samo kardeljevih izbranih del je za dva metra…

    Prav je, da se sedaj informiraš še o zgodbah iz druge strani. Vsaka zgodba ima namreč dve plati.

 • goldhorn

  Pretiravanje.

 • MILAN

  hahah ker neumen člank hahah pa za kere ovce je to haha

  • sprehajalec

   Zate Milanče, daješ vtis ovce s temle hahah.

   • MILAN

    ma ti mi daješ vtis da se rad družiš z ovčkami…

    • sprehajalec

     Zato sem pa pod teboj, Milanče.

     • MILAN

      ja pač milan je na vrhu….

     • sprehajalec

      Prava ljudino…

 • Orbit_NG

  ” .. Natova pomoč mora čim prej na Baltik .. ” Ne, mora se lepo obrnit in vija domov čez lužo.

  • sprehajalec

   Pa Rusi sem, ali kaj? Brez Američanov se ti še rodil ne bi, kaj šele da sedajle tukaj pametuješ.

 • Zgornji

  Ampak, … zakaj bi pa šli nekaj napadat ? A jim je dolgčas, al kaj ??

 • Lisjak

  Pozabili so napisat(vir:EXPRESS)

 • valentin

  Nič od tega ne bo kar ni v domeni ZDA + Rusija, ki med sabo poleg stratežkih potez razkazovanja moči in nadmodrovanja veliko bolj sodelujeta kot si sploh lahko mislimo. Kdo je podpisani pod člankom z M.P. ( malo pameti )

 • d8888

  Tole pa je propaganda v vsej svoji veličini…FAIL..

 • Feriss.H

  Kdor koli je sklanfal takle naslov je 24 minut stran od Polja ali kakšne podobne institucije. Na srečo je “podpisani” tega skropucala samo prenesel to budalaštino, čeprav mu ne pomaga veliko ker je tudi on, čeprav samo prenašalec te kozlarije, vsega 24 minut stran od istega. Čemu sploh lepiti take neumnosti da se ih ni smotrno niti podpisovati.

 • Vince Blake

  No, tale članek vam pa res ni v ponos nova24. Ne bi si mislil, da boste pritegnili globalistični agendi demoniziranja Rusije. Tej isti agendi, ki nam vlači muslije v Evropo.

 • dare326

  Kdor verjame nabijanju o ruskih željah po baltskih državah je teslo. Na Krimu ima Rusija mornariško bazo, edino in največjo na jugu in s tem povezano logistiko. Državni udar v Ukrajini je bil del operacije, s katero so hoteli gospodarji vojne in NATA postaviti prvo linijo ob rusko mejo in Rusom “vzeti” bazo. Rezultat je, da so si polomili zobe, tako na Krimu kot v vzhodni Ukrajini. Sedaj se v baltskih državah ustvarja morje strahu, da lahko upravičijo kopičenje vojaške tehnike ob ruski meji. Za vsem stoji kapital ala Soros, ker je za ponoven zagon gospodarstva in presežek denarja potrebna vojna. Ljudje so v tem primeru samo kanon futer. Če bo šlo tako naprej, bomo končali z atomsko 3. svetovno vojno. Naslednja, 4. vojna, bo zopet s kamni.

  • valentin

   Upamo lahko, da se tvoj zadnji stavek ne bo uresničil, čeprav si sile zla za to
   močno prizadevajo.

   • Franc Novak 1979

    Saj ne bo tako hudo, bojo mel frače pa fičafaje. In to vsi štirje, ki bojo preživeli

  • pajot

   Einstein je rekel,da bo z lokom in puščicami.

   • tarantela

    jest mam fračo pa kamenčke sem si nabrala.

  • Clemen J.

   Se pravi ker so se rusi ustaršili da bodo izgubili bazo v drugi državi, so jo kar okupirali, in tebi se to zdi normalno in sprejemljivo?!? Mislim da če bi iz strahu počeli take bedarije potem rusije nebi bilo več, in to nekaj dni po razpadu sovjetske zveze, ko so bili ranljivi tako da bi jih NATO zavzel v parih mescih. Glede na to da so samo lani v baltskih dravah namerno kršili zračni prostor okoli 1200x potem se ve kdo je agressor!

   • dare326

    Pri bazi ne gre samo za tisto, kar je za ograjo, pač pa za vso logistiko, povezano z delom. To so cela mesta, z industrijo, energetiko, prehrambeno verigo…in vse to je bilo rusko. Ukrajina je dobila Krim, ko je bila del USSR. Kakšen deal so imeli, da so ga dobili, tega ne vemo, tako, kot ne vemo, kakšen deal je Kardelj sklenil z Bakarićem o Savudriji. Če ne veš kako izgleda tuja (US) baza, se zapelji do Priena na poti proti Muenchnu in ti bo jasno.

    Vsak ki malo bolje pozna vojne igrice, je vedel da Majdan ni bil spontan, pač pa organiziran in financiran iz tujine z znanimi cilji. V tej igri so naivni edino američani, ker so mislili, da bodo Rusi kar tako odšli s Krima. No go!
    O kršitvah zračnega prostora poročajo v Natu. Kaj poročajo nasprotniki ne vemo, ker mediji tega ne objavljajo. Če slišiš samo eno stran nisi objektiven.

    • Clemen J.

     Vedo za kaj so ga zamenjali, zamenjali so ga za jedrsko orožje, in garancijo da krim ne bo nikoli zasežen s strani rusije. Ukraina pa jim dovoli vojaško bazo. No kot vidimo se rusi svojega dogovora niso držali, nekaj podobno kot Skupno rusko-nacistično rovarjenje po poljski ki je priplejalo do medsebojnega razdora zavezništva med komunisti in nacisti.

  • soc

   Za ponoven zagon gospodarstva je potrebna vojna??? Kolega, tole lahko pičijo le ekonomski analfabeti s FDV in FF. In to, da Rusi priznavajo baltskim državam samostojnost, lahko piči le geopolitični butec, ki še ni stopil na tla teh držav.

   • dr Janez Sveti

    Saj ni potrebno, da si tako samokritičen!
    DR Janez SVeti genij

   • dare326

    Nimam nič s tistimi, ki jih naštevaš, pač pa s tehniko. NWO, v katerega nisem verjel, po Sorosevem priznanju, da delajo na tem, pa verjamem. In rezultat so vojne, ki jih financirajo lastniki kapitala, tisti, ki iz ozadja dejansko furajo politiko. Poenostavljeno, vedno morata biti dva pola in s ščuvanjem v medijih doživljamo t.i. demokracijo, ki je pesek v oči.
    Da, za zagon gospodarstva je potrebna vojna. Najprej moraš uničiti, da potem lahko gradiš na novo… in tako v nedogled.

 • Viktorh

  To so naši “veliki prijatelji”.
  Očitno bodo osvobodili Ruse v Baltskih državah.
  Čez čas pa bodo Srbi osvobajali svoje v Sloveniji…

  • valentin

   Ne rabijo osvobajat Srbe v sloveniji, so že čisto vse zmešali in zaključili z -ić.

   • Novakec1

    Ja se boljše počutjo kot doma, po volitvah bojo mel pa še svojga šerifa na vladi.
    Be, be, jebe vas žika u dupe golo

  • Rožle

   To so že enkrat probal …

 • razerznak

  Ruska vojska se ze mobilizira

  https://www.youtube.com/watch?v=MD6oDnm43HA

  • valentin

   Jebela, torej so mobilizirani že vsaj od 40. let prejšnjega stoletja naprej !

 • Franc Novak 1979

  Jutri ob istem času bo tudi 24 ur stran od vojne.

 • Vrhovni sodnik

  Lari fari, Rusi hočejo tampon cono v Ukrajini, Baltik je za kamuflažo.

 • Morala

  Ne bo vojne! Katera država pa ni pripravljena mobilizirati vojske v 24 urah? Slovenija je pripravljena v 8h :)

 • Clemen J.

  To ni nič slovenska vojska je skoz mobilizirana, ker tako in tako nimajo kje spat.

 • Fogglof Tunnek

  Rusi da bojo napadli Litvo, Latvijo in Estonijo????…hahahahahahahahahahahahahahaha… To piše samo portal Nova24tv-v službi laži in nihče drugi. Ne rtvslo, ne POP TV in ne Planet TV…fsi mainstream mediji…samo zakotna Novatv dela nepotrebno senzacijo!!!

  • dr Janez Sveti

   Sem slišal, da se štajerske sile zbirajo na Trojanah za šankom!! V Moravčah že orjejo njive!!
   DR Janez Sveti Žabarpress

 • Zaskrbljen

  Kaksna vojna neki, poleg tega pa zakaj??

 • Danda

  Cilj Nove TV je več kot očitno vnašanje nemira in strahu med državljane!!!!Vsaj malo naj vas bo sram!!!!

  • tarantela

   Nič ne poslušajo nasvetov Primca. ki bi rad lepe novice, da se ljudje ne vznemirjajo po nepotrebnem.

 • koza

  a se ne dela neki plinski tok tam zgoraj, plin bo po hlapih prišel; svakoga dana sve više napredujem, uh zgodovina … https://www.logicno.com/politika/litva-krece-u-napad-ruski-kalinjingrad-referendumom-treba-prikljuciti-eu.html

 • althar

  Bučke.
  Če bo že kdo v 24 urah v vojni, bodo to ZDA s Severno Korejo. Na tej “fronti” se zares kuha sranje.

  • luckyss

   KIM-a ZDA rabijo enako kot so rabili Bin Ladna…

 • Rožle

  Pa dejte rajš pisat kako bi Rusi teroriste potamanil …

 • andreas82

  Jim bodo Srbi pomagali:)! Prav z užitkom bi gledal spopad USA-RUSSIA, so podobno kot JLA vrhunsko izurjeni;)

  • luckyss

   ZDA nimajo za burek proti Rusom ;))
   Še kozji pastirji jih “jebejo v mozak”s par kalašniki …na vseh frontah…
   Edina vojna, ki so jo ZDA dobile je bila njihova državljanska ;))

   • toxico

    lol ravno obratno

   • tarantela

    Še vsaka večja vojna se je za napadalce Rusije slabo končala. Tam majo mraz na svoji strani.

    • sprehajalec

     Če si Rusijo osvajal peš in s konji. Napoleon jo je v bistvu osvojil, če bi imel modernejšo logistiko in bi lahko počakal v Moskvi čez zimo, bi takrat pohod dobil. Ne bi bilo pa nič drugače, takrat vojne niso bile totalitarne in s spremembo družbenega sistema.

     • dr Janez Sveti

      2.svetovna vojna.
      DR Janez Sveti Stalingrad

     • sprehajalec

      2/3 wehrmachta peš ali na konjih.

     • dr Janez Sveti

      Kaj si želel kaj povedat?
      DR Janez Sveti SS

    • xtc

     Če bi Adi nad sz krenil tri mesece preje_bi Rusi danes obstzajali le še na Kamčatki;pa še tam v ledenih kockah:

   • sprehajalec

    Serbian Cafe portal teorije?

   • Clemen J.

    Američani so v Afganistanu dosegli 100x več kot rusi ki so jokajoči odhajali domov.

 • luckyss

  V bistvu NATO rovari ob ruskih mejah…
  kot, da bi Rusi v Mehiki kopičili vojaške sile..
  Bedasto..

  • sprehajalec

   V Mehiki ne, pač pa na Kubi.

  • tohuvabohu

   Ni isto, bebček. NATO so tudi evropske države. Ustanovljen je bil prav za njihovo varnost.

   • Wizeman

    Pajade. Zato se hodijo evropske države izpostavljat na krizna žarišča po celem svetu.

  • Clemen J.

   Nato ne rovari poruskih mejah, Rusi pa rovarijo po natovih mejah. samo lani so kršili natov zračni prostor okoli 1200x. po vrhu pa imajo vojsko Na krimu ki je ukrainski, V južni osjetiji ki je Gruzijska,…

  • Wizeman

   Ja, ani to jasno kot beli dan?

 • tarantela

  Ježešna, ašovčič v roke in luknjo kopat. Sam bo mal dlje trajal, rabim precej kocov, k me rad zebe, pa eno karjolo hrane bo treba…

 • tarantela

  Menda so Kozaki fajn dedci…

  • sprehajalec

   Tudi starih se ne branijo, pravijo zanje.

   • tohuvabohu

    Če je vojska, naj bo vojska za vse, hhehe.

    • tarantela

     NNNP

     • tohuvabohu

      Nič nas ne more presenetiti?

     • Rožle

      Jah…tale predmet bi bilo potrebno nazaj uvest in to samo zaradi levakov …

  • FORT WORTH

   Ja,umijejo se samo,ko dezuje…

  • cosmosjasnovidec

   Če te bodo dobili v roke boš videla da so res fajn.
   Njim ni pomembna starost glavno,da je luknja pa kakih cirka 20 boš že zdržala brez problema.

 • domovina mili dom

  Baltske države naj povabijo zaželeno vojsko za zaščito. Neželena je pa itak okupator.

 • tarantela
  • FORT WORTH

   Ne natepavaj nebuloz…
   To je voda na mlin Putinu.
   Mali mozicelj bi rad z diktaturo veliki postal…
   Ampak Sovjetska zveza se je sesula. Poti nazaj ni.
   Baltske drzave so si izbrale samostojno pot. Za njimi stojijo svetovni policaji GRINGOSI.
   Ce se bo Putin prevec sopiril in stegoval roke po izgubljenem baltiku bo dobil okoli kepe prej,ko se bo ovedel.
   Nekateri v U.S.A,komaj cakajo,da ga pred svetom ponizajo.

 • Tadej

  Fake news

 • Kura Bar

  Rasijaaaa !!!

  • Borut Stari

   Kaj so ti na kurje oko stopili?

 • Krtača17

  Kot je že večina napisala – propaganda in umetno ustvarjanje zunanjega sovražnika amerika style. Be affraid be veery affraid….

  • slosin

   To o zunanjih in notranjih sovražnikih je pa stara zgodba…yugo komunisti so to najbolje obvladali….Krtača, a se nič ne spomniš-Josip style (eden z brki, drugi brez brkov)….?

  • Franc Popndekl

   Kje sem že nekoč to slišal? Aaaaaaaa, bila je neka Jugoslavija, ko so nas v šoli pitali s teorijo možnih agresij nanjo. V bistvu pa je sovražnik vrebal znotraj meja naše takratne domovine…

   • Rožle

    Itaq …fino so nam lagali takrat …

  • xtc

   Ja upravičeno se bojimo levakov z Putinom načelu;v drugi smo že videli kake svinjarije zmorejo:

   • mojadezela

    Levak si ti v svoji glavi. Malo se ozri po svetu, kdo počne svinjarije. ASS HOLE. Očitno imaš na vratu namesto glave RIT.

 • xtc

  Putin je enak problem kot Erdogan_no to je jasno in glasno opomnil tudi Orban(že ve zakaj);Rusija;brez zasužnjenih satelitov ugaša;rabi sužnje;narod kjer je večina decev ob desetih pijana in zapita in ki tepejo babnice kot ušiv kožuh;pač ni ravnio družba ugleda in obstoja in perspektive zato nujno rabijo sužnje za izkoriščane kot je to počela SZ:

  • dr Janez Sveti

   Družinske izkušnje?
   DR Janez SVeti genij

 • dr Janez Sveti

  Urednik ti nisi normalen, da dovoliš objavo takšnih laži!
  DR janez Sveti Zgroženi

  • Borut Stari

   A sploh imajo urednika? Mogoče je le razrednik.

 • Opazovalec

  Sem se zjutraj zbudil pa ni nobene vojne. Običajno se vojne začno zjutraj, še zlasti če napadeš proti zahodu. Vojaško izobraženi bodo že vedeli zakaj. Also urednik, ki objavljaš laži, mi boš povrnil stroške, ki si mi jih naredil z objavo lažnih novic. Pa verjetno še komu, ki verjame PRVI TV v SLUŽBI RESNICE.

 • mojadezela

  Živčnost v Litvi, Latviji in Estoniji močno narašča vse od ruskega nasilnega zavzetja Krima leta 2014……aja nisem vedel, da je bil Krim bombandiran in napaden. BTW koliko ljudi pa je umrlo?-FAKE NEWS…gremo dalje:Strah pred rusko invazijo pa v baltskih državah narašča vse od ruske zasedbe polotoka Krim, piše Express….. ne strah v baltskih državah podpihuje NATO in US&A. V ta del Evrope so namestili vojaška letala Su-30 in raketni sistem, ki bi lahko dosegel ladje kjerkoli v Baltskem morju….ne ga srat, Rusi ne smejo nameščati svojih enot na svojem ozemlju medtem ko američani lahko nameščajo svoje enote kjerkoli na svetu in napadejo kogarkoli…..dvojna merila????Za letos je sicer predviden razpored tisoč Natovih vojakov v vsako od
  baltskih držav in Poljsko z namenom, da nadomestijo zmanjšanje ameriških
  enot v regiji….hahaha učinek bo nasproten, namreč z nameščanjem ameriških enot, bo napetost exponentno rastla.

  Dragi moji. Smo v napačnem zavezništvu, ki to sploh ni, ampak je zločinska teroristična organizacija, ki nas bo spravila v veliko vojno. Zanima me, če se bo pisec tega članka tudi šel bojevat na rusko mejo, glede na to, da hujska Slovence proti bratskemu narodu. DRAGI MOJI TO JE PROPAGANDA NA NIVOJU GOEBELSA. STOP FAKE NEWS!!!!!!

  • Mislim da je en umrl, en poškodovan.

   • Borut Stari

    Zlomil si je sredinec na levi roki.

 • echo

  24 ur po objavi tele novice, še noben resen medij ne poroča o vojni v Litvi, Latviji ali Estoniji.. Zgleda, da je vaš slogan “Prvi v službi resnice.” bolj za okras, kot pa dejansko dejstvo..

 • GrdaResnica_LepaLaz

  Dejstvo je da ZDA nameni več denarja za vojsko kot Rusija.
  Je pa spet res, da ZDA more vzdrževati polno vojaških baz po Svetu od Evrope, latinske Amerike, Afrike, Azija, Pacifika…itd. Skrata na vsekem kontinentu ima več kot 100 vojaških baz kar jasno kaže na to da so agresivno napadalno usmerjeni. Rusi imajo mogoče vsega skupaj maksimalno 7-8 baz, če ne manj (bivše skupne republike). Pa kaže na to da so obrambno usmerjeni in igrajo skozi na karte obrambe. Do zdaj se delali red samo na njihovi meji na Kavkazu kjer so bili nemiri in ko si jim ZDA mislile vzeti Krim so si pri Ukrajini vzeli Krim, kjer imajo že od pamtiveka svojo zelo pomembno vojaško bazo za Črno morje.
  ZDA praktično poskuša kontrolirati celotni Svet čimveč, Rusi se pa zavedajo, da so izjemno močni zgolj na svojem teritoriju.

 • selma hayek

  Kolikor razumem, naj bi se vojna začela 6. aprila. Članek je datiran s 5.4. Danes bi torej morali poročati o vojni, ali pa priznati, da gre za hujskaški članek in alternativno resnico, nastalo v zblojenem umu iznoriškim goničev letečih slonov

 • Nedzo Baassbooster Coric

  Ko pa le bote v službi resnice,se mi pa javite ;)

 • črnaovca

  Rusi mobilizirajo, če res Amiji pa streljajo brez opozorila in to zares

 • dr Janez Sveti

  Danes smo že 08.04. Rusi so še vedno v Rusiji, so pa demokrati ponovno pobijali, kakor običajno.
  DR janez Sveti genij

 • Borut Stari

  Nič več ne pogrešam Pavlihe, slovenskega humorističnega lista. Za smeh berem prispevke in poste Nove 24TV.