Rusija: Uspešna nepremičninska agentka se je pridružila islamu in ugrabila svojega štiriletnega sina

Daria Itsankova, njen sin David (Foto: Twitter)

Vedno več pripadnikov muslimanske vere stopa na stran džihadistov, oblasti po svetu pa si zatiskajo oči pred to problematiko, namesto da bi združile moči in spodbudile različne študije ter raziskave na to temo. V javnost je prišla zgodba o uspešni nepremičninski agentki, ki je, preden se je pridružila Islamski državi, poleg službe pisala pravljice za otroke. Stvari so se za družino 38-letne Darie Itsankove obrnile na glavo, ko se je začela zanimati za islam. Ugrabila je svojega štiriletnega sina in se z njim preselila v Sirijo.

Itsankova je pred sedmimi leti, iz hiše njegovega očeta, ugrabila njenega edinega sina Davida, ki je bil takrat star štiri leta. S sinom je nato pobegnila najprej v Rusijo, od tam pa v republiko Dagestan in nato v Sirijo. Zdaj je, po poročanju Jihad Watcha, David star že 10 let in živi s svojo polsestro nekje v Iraku. Mož Darie Itsankove ja za RT Russian izjavil, da se z veliko žalostjo spominja dneva, ko je njegova žena postala del uporniške skupine na Severnem Kavkazu in kasneje pobegnila skupaj s skupino Islamske države. “Preprosto nisem mogel verjeti, da se je to zgodilo. Ko sva se spoznala je bila povsem druga oseba,” je izjavil.

Leto 2008 je bilo za Itankovo težavno, saj so jo nekatere njene stranke obtoževale goljufije pri njenem delu. Da bi obrnila novi list v svojem življenju, se je preselila v Aleksandrov, mesto, ki je od Moskve oddaljeno 120 kilometrov, kjer so živeli starši njenega moža Mikhala. Takrat je Mihail odšel v Soči, kjer je delal že skoraj leto dni. Ko se je leta 2010 vrnil domov, mu je žena zaupala, da se je spreobrnila v muslimansko vero. “Temu nisem namenjal posebne pozornosti, dokler ni začela nositi hidžaba in opravljati vsakodnevne muslimanske molitve,” je povedal za RT.

“Nekega dne, ko sem prišel domov, pa sem na mizi našel sporočilo, da sta se s sinom preselila v drugo stanovanje in me zapušča,” se je spominjal Mikhail. “Ker se je to zgodilo ravno 1. aprila, sem mislil, da je to morda kakšna neslana šala,” je dejal. Itankova pa se je s sinom preselila k moškemu muslimanske vere, ki je Davida pretepal, ga prisilil, da se uči arabskega jezika in mu prepovedal peti, risati ter brati.

Ruska policija ne želi ukrepati
Leta 2011 je staršem Mikhaila uspelo odpeljati fanta stran od matere, ki je imela pravico občasno obiskati svojega sina. Pri njenem zadnjem obisku je domnevno ugrabila Davida in odšla v Mahačkalo, glavno mesto Ruske republike Dagestan. Ko je Mikhail za pomoč prosil policijo, niso hoteli ukrepati, saj je bil deček s svojo materjo.

N. Š.

 • šmentanamuha

  Najhujše je, ko otroka zlorabijo lastni starši. To so demonske osebe, tudi tole avšo je obsedel hudič, pol bo pa čez nekaj časa jokala in prosila, če lahko pride domov, tako kot oni dve nemka in angležinja. Ko bi se rešil vsaj njen sin.

  • rubec

   Vidiš da je zmešana. Prestopila je k muslimanom in to s sinom po imenu David. Naslednji sin bo verjetno Izak, če bo hči bo pa Goliatka.

  • DJURO SUMAR

   To pa ni res. Obsedel jo je Bog, oziroma tisti, ki so jo prepričali, da Bog obstaja. Če bi bila ženska razgledana bi vedela, da Boga ni.

   • In ti misliš, da si razgledan?

    • DJURO SUMAR

     Predvsem je pomembno to, da sem prerasel pravljice.

 • luckyss

  Primerljivo s postopki naših “socialnih služb” , ki bi otroka prisodile materi pa čeprav bi na CSD prišla v burki..

  • Steiermark

   Ne, ni tako, pri nas ti ga dodelijo samo, če si morilec, nasilnež in po možnosti pripadnik lgbt qwerseksualc, skratka, če pripadaš pasjej…… združbi, ki nam kroji naše življenje in omejujej pravice, normalnim!

 • tramal

  Ruse boj z islamisti šele čaka ,saj imajo pet muslimanskih držav okrog sebe in polno manjšin muslimanske vere.Tako se rusi saj nebodo vtikvali v druge države in jih zasedali.Čakam.

 • DJURO SUMAR

  Žalostno kaj vera naredi iz normalnega človeka.

  • Rožle

   Ja, drugič mal merki …

   • DJURO SUMAR

    Tebi se ni bati, ker itak nisi normalen.

 • Bastian

  Pisala je pravljice za otroke, Makarovička tudi.

 • RATATA

  V Sirijo je šla investirat v nepremičnine po ugodni ceni. Ko bomo potrajbali šerijatarje in komunajzrje iz Evrope bo obogatela.

  • Caetano

   He he. No komunizem in islam imata sicer dolgo in bogato zgodovino sodelovanja pa tudi nasprotovanja. Tako je ponavadi s totalitarizmi, ki imajo skupnega sovraznika, hkrati so si pa tekmeci.

   Tudi tehnologijo za atomsko bombo so v S Koreji dobili od muslimanov. Uradno so jo sicer ukradli ampak kdo ve morda je bila celo prodana.

 • xtc

  Čudovita putnova krščanska Rusija-samo bebci mislijo ,da so tam težave manjše.

  • Caetano

   Medtem ko imajo islamisti cele knjige in prirocnike napisane o tem kako spreobracat kristjane, vecina krscanskih cerkva svojih clanov ne informira nic o tem. Tudi ta zenska je bila prej verjetno kristjanka oz. njen moz. V Rusiji tudi ne more biti drugace, ker je njihova pravoslavna cerkev dosti vezana z drzavo, drzava pa tesna zaveznica islamskih teokratov v Iranu.