fbpx

Ruski komunisti predlagajo kazni za kritike revolucije. Bodo podobno predlagali tudi partizanski gromovniki Stanovnik in Turnšek?

Predsednik Zveze združenj NOB Tit Turnšek še vedno molči o pobojih (foto: STA)

Ruski komunisti, sicer minorna skrajno leva stranka, so predlagali visoke globe za tiste, ki zanikajo ali izkrivljajo uradno zgodovino boljševistične revolucije iz leta 1917. Glede na zlagano slovensko polpreteklo zgodovino in številna genocidna ravnanja slovenskih komunistov lahko tovrstne predloge pričakujemo tudi od slovenskih naslednikov krvave revolucije.

V pismu, ki sta ga ruski Dumi poslala vodja komunistične stranke Vjačeslav Volodin in Maksim Suraikin, sta zapisala, da številni ruski politiki predvsem liberalnih in desnih sil ter promotorji zahodnih vrednot v izjavah zanikajo napad na Zimski dvorec in zgodovinski strel z ladje Aurora. Oktobrsko revolucijo pa so označili za državni udar. Vodja komunistov je zapisal, da tovrstne izjave vnašajo nemir in kaos v rusko družbo, nasprotujejo dejstvom ter zavajajo mlade generacije.

Komunisti za vse kršilce “uradne zgodovine” predlagajo kazen v višini 5 tisoč rubljev, kar znaša nekaj manj kot 80 evrov. Za ponavljanje “žalitev” pa predlagajo kazensko odgovornost, poroča RT.

Kritike revolucije bi radi zatrli v kali
“S sprejetjem takšnega dokumenta bo Rusija lahko praznovala obletnico revolucije v poslovnem in slovesnem vzdušju, tiste, ki spodkopavajo rusko stabilnost, pa bi zatrli že v kali,”
so zapisali in dodali, da so osnutek zakona že poslali parlamentarni pravni službi, kjer jim bodo pomagali izboljšati zakon.

Stranka Ruskih komunistov je bila ustanovljena leta 2012 kot alternativa Komunistični partiji ruske federacije, saj so jim očitali oportunizem in vdajo pri boju za revolucijo. Dediči komunistične partije namreč še vedno obvladujejo številne javne funkcije, zato se soočajo z očitki o pokvarjenosti in zanikanjem revolucije. Stranka ruskih komunistov je sicer nastopila na parlamentarnih volitvah leta 2016, vendar niso dobili niti enega sedeža v Dumi.

M. P.