fbpx

Ruski mediji zaradi hudega poraza molčijo: Štiri ure zračnega bombardiranja uničile četo ruskih plačancev skupine Wagner in bataljon Asadovih sil

Foto: epa

V začetku tega tedna so po podatkih ruskih družbenih omrežij koalicijske in sirske demokratične sile v sirskem mestu Deir ez Zor ubile 215 ruskih državljanov. Koalicijske sile pod vodstvom ZDA, ki se bojujejo proti teroristični skupini Islamska država, so sporočile, da so se odzvale na neizzvan napad sil, ki so na strani sirskega režima. 

Ruski plačanci skupine Wagner in bataljon Asadovih sil so doživeli izgube po tem, ko so bili po navedbah ruskega družbenega omrežja poslani v boj blizu mesta Deir ez Zor. Boj je po navedbah Defenseposta trajal kar štiri ure. 

Poškodbe in rane zelo hude
Ranjene v artilerijskem napadu, ki so mu sledili helikopterski napadi, so že odpeljali v Rusijo, mnogi med njimi so huje poškodovani. Glede na to, da imajo mnogi močno pohabljene obraze in poškodbe glave, so izgubili ude ali pa so huje poškodovani, se poraja vprašanje, kolikšna bo končna številka umrlih v boju.

Rusko ministrstvo za obrambo zavaja glede ruskih žrtev
Posnetki telefonskih pogovorov neznanih moških, ki so zaokrožili prek družbene aplikacije WhatsApp, so razkrili okoliščine napada. Ruski odvetnik Mark Feygin je o napadu na družbenem omrežju Twitter zapisal, da mu je vir blizu organizacije PMC Wagner povedal, da je število umrlih naraslo na 215 ljudi.

Ruski dopisnik v Siriji Roman Saponkov je poročal, da je umrlo od 20 do 25 borcev, rusko ministrstvo za obrambo pa v svoji uradni izjavi ruskih žrtev ni omenilo niti z besedo, navedlo je le, da je v spopadu umrlo 25 sirskih borcev. V ponedeljek so bile sicer razkrite identitete štirih žrtev v napadu pri Deir ez Zoru, in sicer: Alexey Ladygin iz ruskega mesta Rjazan, Stanislav Matveev in Igor Kosoturov iz Asbesta ter Vladimir Loginov, rojen v mestu Habarovsk.

N. Ž.