fbpx

Rusko vojaško letalo namesto na letalonosilki pristalo v Sredozemskem morju

To je že druga nesreča ruskega vojaškega letala na tej letalonosilki. Pred to nesrečo je ista flota "izgubila" letalo Mig-29 (na sliki). Foto: epa

Pilot se je izstrelil iz letala  – osebje z letalonosilke ga je takoj rešilo in ga prineslo na ladjo, njegovo življenje pa ni v nevarnosti.

Rusko vojaško letalo Suhoj Su-33 je zdrsnilo z letalonosilke Admiral Kuznjecov v Sredozemskem morju, medtem ko je pristajalo, so sporočili z ruskega obrambnega ministrstva, poroča Večernji list. Pilot se je ob zdrsu s pristajalne steze na letalonosilki izstrelil iz letala – osebje z letalonosilke ga je takoj rešilo in prineslo na ladjo, njegovo življenje pa ni v nevarnosti.

Nesreča se je zgodila, potem ko je letalo zaključilo “bojno misijo na sirskem nebu”, zdrsu v morje pa je botroval pretrgan kabel, ki letalu preprečuje padec, so zapisali v poročilu ruskega obrambnega ministrstva.

Letalonosilka Admiral Kuznecov

Letalonosilka Admiral Kuznjecov

Russia Today pa poroča, da se bojne misije ruskih letal v Siriji nemoteno nadaljujejo v skladu z njihovimi nalogami.

Su-33 je sicer že drugo letalo, ki ga je flota Kuznjecov izgubila med njihovo stalno misijo v Sredozemlju. Pred tem na isti letalonosilki ni mogel pristati MiG-29, nesreča pa se je zgodila, ker mu je zmanjkalo goriva.

M. S.