fbpx

S pomočjo Facebooka odkrili resnico o tragični smrti enoletnega dečka pred skoraj petdesetimi leti

Foto: Youtube

Pred več kot petdesetimi leti je očim ob smrti otroka svoje tedanje še živeče žene zatrdil, da je deček, star eno leto, padel s postelje in umrl. Zdaj se je brat tragično preminulega spomnil, kako je očim malega Paula večkrat prijel za gležnje tako, da je visel z glavo navzdol, ter ga nekaj čas zibal, preden ga je z glavo zabil v kamin.

David Dearlove zadnjih pet desetletij trdi, da v smrt otroka ni vpleten in da je ta padel s postelje. Resnica se je počasi začela razkrivati, ko je Dearlove na Facebooku objavil fotografije, ki so brata preminulega spomnile na dogodek iz otroštva, ki ga je videl na lastne oči.

Enainsedemdesetletnik je na Facebook objavil fotografijo z malim Paulom, ko pa jo je zdaj 51-letni fantkov brat Peter zagledal, je takoj odhitel na policijo. Dejal je, da se mu je vrnil spomin in da se vsega spomni, kot da bi se zgodilo včeraj. Policiji je opisal, kaj je videl pred 47 leti. Zatrdil je, da je očim Paula zibal tako, da ga je držal za gležnje, glava pa mu je visela navzdol. Tako ga je nekaj časa zibal sem ter tja, dokler ni z njegovo glavo udaril ob kamin.

Peter, ki se je v otroštvu očima bal, o tem ni spregovoril, saj ga nihče ni vprašal
Deček je umrl zaradi zlomljene lobanje in hudih poškodb možganov. Takrat so verjeli, da je deček padel s postelje, a za to niso imeli konkretnih dokazov.  Peter s policijo nikoli ni spregovoril in nikoli ni dal izjave, saj ga kot otroka o dogodku sploh niso spraševali. Kot majhen deček se je očima bal, zato mu ni želel škodovati in ni nikomur povedal, kaj je videl. Po skoraj petdesetih letih, ko se je dogodka spomnil, pa ni mogel več molčati. Dejal je, da je očim bil vedno nasilen, da je rad pretepal in žalil.

Dearlove krivde ni priznal, strogo pa zanika vse obtožbe. Trdi tudi, da otrok ni nikoli pretepal, sojenje pa se je prestavilo na naslednji mesec.

A. L.