Salvini dovolil vplutje v italijanska pristanišča le italijanskim oblastem

Matteo Salvini (Foto: epa)

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je danes dejal, da so italijanska pristanišča odprta le italijanskim oblastem. Tako popoldne v pristanišču v sicilskem Trapaniju pričakujejo ladjo italijanske obalne straže s 67 migranti, ki jih je sicer v ponedeljek rešila italijanska tovorna ladja, a ji niso dovolili vplutja.

Rim je v ponedeljek prepovedal vplutje italijanske tovorne ladje, ki je v morju rešila 67 migrantov. Te je nato prevzela ladja italijanske obalne straže, ki bo predvidoma danes popoldne vplula v pristanišče na Siciliji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

“Italijanska pristanišča so odprta le ladjam italijanskih oblasti in nikomur drugemu,” je dejal Salvini. Želi si “kvalificirano in nadzorovano priseljevanje, kot v drugih državah sveta”, je dodal. Zagotovil je, da je njegov cilj nadzorovati priseljevanje in zmanjšati število mrtvih v Sredozemskem morju.

Na vrhu ministrov EU bodo predstavili dodatne pobude za omejitev migracij
Italijanski notranji minister je danes na poti v avstrijski Innsbruck, kjer se bo danes popoldne sestal z nemškim kolegom Horstom Seehoferjem, v četrtek pa se bo udeležil zasedanja notranjih ministrov EU; ob robu je napovedano še tristransko srečanje s Seehoferjem in avstrijskim notranjim ministrom Herbertom Kicklom.

Foto: Twitter

“Na zasedanju notranjih ministrov EU v Innsbrucku bomo predstavili dodatne pobude za omejitev prisotnosti nezakonitih migrantov v Italiji,” je dejal Salvini po srečanju s premierjem Giuseppejem Contejem. Zagotovil je, da je to enotna odločitev vlade.

C. Š., STA