Salvini dovolil vplutje v italijanska pristanišča le italijanskim oblastem

Matteo Salvini (Foto: epa)

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je danes dejal, da so italijanska pristanišča odprta le italijanskim oblastem. Tako popoldne v pristanišču v sicilskem Trapaniju pričakujejo ladjo italijanske obalne straže s 67 migranti, ki jih je sicer v ponedeljek rešila italijanska tovorna ladja, a ji niso dovolili vplutja.

Rim je v ponedeljek prepovedal vplutje italijanske tovorne ladje, ki je v morju rešila 67 migrantov. Te je nato prevzela ladja italijanske obalne straže, ki bo predvidoma danes popoldne vplula v pristanišče na Siciliji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

“Italijanska pristanišča so odprta le ladjam italijanskih oblasti in nikomur drugemu,” je dejal Salvini. Želi si “kvalificirano in nadzorovano priseljevanje, kot v drugih državah sveta”, je dodal. Zagotovil je, da je njegov cilj nadzorovati priseljevanje in zmanjšati število mrtvih v Sredozemskem morju.

Na vrhu ministrov EU bodo predstavili dodatne pobude za omejitev migracij
Italijanski notranji minister je danes na poti v avstrijski Innsbruck, kjer se bo danes popoldne sestal z nemškim kolegom Horstom Seehoferjem, v četrtek pa se bo udeležil zasedanja notranjih ministrov EU; ob robu je napovedano še tristransko srečanje s Seehoferjem in avstrijskim notranjim ministrom Herbertom Kicklom.

Foto: Twitter

“Na zasedanju notranjih ministrov EU v Innsbrucku bomo predstavili dodatne pobude za omejitev prisotnosti nezakonitih migrantov v Italiji,” je dejal Salvini po srečanju s premierjem Giuseppejem Contejem. Zagotovil je, da je to enotna odločitev vlade.

C. Š., STA

 • A na Siciliji pa v Trapani je sploh še kaj turizma?

  • Steiermark

   Na Siciliji in v glavnem na celi južni Italiji, kjer “kraljuje” mafija, nimajo hudih problemov s temi zapečenskimi islamci, ker mafija skrbi za to. Ko migrant zagreši kakršenkoli problem, potem ga kaznujejo, tudi z zakopom v cementne stebre…. enostavno izginejo in jih ni več. Veliko več problemov imajo v srednji in severni italiji, kjer pač mafija ni tako močna. Če greš naokrog po Furlaniji, pa tudi v Julijski krajini in Trstu, Tržiču itd. potem moraš prav čakat, da opaziš tudi kakšnega italjana med temi musliji, katerih ženske hodijo naokrog v “žakljih” in tako oblačijo že majhne, 4 – 5 letne deklice!

 • Valter BraniSlav

  Mateo = Italijanski kralj Matjaz….

  • Steiermark

   Kar reči mu “italjanski”, če si upaš – potem ti bo odletela glava! On ni Italjan ampak Padan……..In severnjaki veliko dajo na to , da jih pravilno naslovimo in imenujemo….

 • šmentanamuha

  In ti smejoči obrazi na čolnu pravkar pozirajo za en fotosešn kakemu aktivistu. Zgledajo prav dobre volje.

 • cosmosjasnovidec

  Tale Italijan je sprva obetal veliko sedaj je pa stisnil rep med noge.
  Tovorna ladja katera je pobrala to muslimansko golazen bi si jo naj odpeljala k sebi domov.
  Neko reševanje je le navadno nakladanje,ker so jih ravno z to ladjo pretihotapili.
  Italijani bi jih morali pometati nazaj v morje ne pa voziti v Italijo.Vse skupaj so le ene velike blamaže.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Ashtar Sharan

   Raje se prpravte in stražite da jih nebodo še začel šibat iz Koperske luke in z Brnika man kann keinem Mensch mehr vertrauen nur sich selbst konnte man sich vertrauen!

 • Darth Vader

  po informacijah iz italije, italljani že več kot 4 leta potapljajo, pobijajjo ilegalce na morju, daleč pred sestankom z angelo merkel je njihova obalna straža te ilegalce pošiljala na dno sredozemlja……drgač sploh italije nebi bilo več danes…..

  • Waltter

   Italija je to delala do pred 6 let, ko se je njihova obalna straza in vojska kar zapeljala skozi ladje z migranti. Ob sprejemu dobrodosli so s to prakso morali prenehat in rezultat je polna italija ilegalcev ki jim delajo probleme. Je pa zanimivo stalisce tega notranjega ministra, kot kaze gre zopet za en velik prepih. Najprej na veliko da jih zavraca sedaj dovoli vplutje, prepove izkrcanje in sili da se jih porazdeli po EU. Torej transport nadaljujejo samo v drugacni obliki, bolj prikrito in prefinjeno

 • lado

  jih bo vaš lukec nori ,ki ste ga spet prišlepali v parlament, sprejel in jim “POSTREGEL” Z VAMI BUTELNI ,AJA VAŠ NOVI IDOL JE “GENIJ” ŠARĆIĆ !!!!! ČE HITRO AMPAK RES HITRO NE UUUUKREEEEPAAAAMOOOO SAMI , BOMO ZGODOVINA !!!!!! EJ A KDO VE , KJE NA ZBILJAH JE HALALOVKA FAJONČIČKA ???????