Salvini z lahkoto zbral 200 tisoč podpisov proti levi vladi, ki v Italijo znova naseljuje migrante!

Vodja Lige Matteo Salvini (Foto: STA)

Proti novi italijanski vladi Giuseppeja Conteja, ki je pred tedni nastala na podlagi koalicije Gibanja petih zvezd in levosredinske Demokratske stranke, so aktivisti iz vrst Salvinijeve Lige minuli konec tedna zbrali kar 200 tisoč podpisov Italijank in Italijanov. 

Z zbiranjem podpisov je Liga podkrepila prizadevanja za razpis novih volitev. Vodja Lige Matteo Salvini je v pogovoru za radio napovedal, da bodo ljudje vnovič dobili priložnost, da povedo svoje mnenje. Pri tem pa je pozval k udeležbi na množičnem protivladnem zborovanju v Rimu, ki je predviden za 19. oktober.

Za Ligo, ki po poročanju STA v anketah še vedno vodi, so po navedbah avstrijske tiskovne agencije APA pomembne tudi regionalne volitve, ki se bližajo. V Umbriji bodo potekale 27. oktobra, do konca leta pa še v Emilii Romagni in na Kalabriji.

Foto: STA

Liga na evropskih volitvah prepričljivo zmagala
Na nedavnih evropskih volitvah je Liga s 33 odstotki glasov postala najmočnejša stranka v Italiji. Avgusta je prišlo do propada vlade Salvinijeve Lige in Gibanja petih zvezd, zdaj pa pod istim premierjem vlada deluje naprej v sodelovanju Demokratske stranke in Gibanja petih zvezd.

Hana Murn