fbpx

Salvinijevi ukrepi delujejo: Število ilegalcev padlo za 95 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani!

Matteo Salvini (Foto: Facebook)

Italijanski notranji minister Salvini je prek družbenih omrežij sporočil, da je število prispelih nelegalnih migrantov glede na uradne statistike upadlo kar za 95 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lansko leto.

Priljubljeni italijanski notranji minister, podpredsednik vlade in vodja stranke Liga Matteo Salvini je prek družbenih omrežij sporočil, da je v januarju 2019 število nelegalnih migrantov, ki so prispeli v Italijo, za kar 95 odstotkov nižje, kot je bilo v enakem obdobju lani, ko je resor vodila Demokratska stranka. Kot poroča Voice of Europe, uradne statistike prikazujejo, da je samo v januarju 2018 v Italijo prispelo kar 3.176 nelegalnih migrantov, pa čeprav je takratna nepriljubljena vlada zatrjevala, da si prizadeva njihovo število zmanjšati.

Italija z največ deportacijami izmed vseh držav EU
“Prvič je število vrnjenih večje od števila prispelih,” je še dejal Salvini, ko je razkril nove statistične podatke. Po zaprtju pristanišč se je italijanska vlada namreč posvetila deportacijam tistih, ki niso upravičeni do azila, in število deportacij iz Italije je višje kot v katerikoli drugi evropski državi.

Sea Watch 3 (Foto: Facebook)

Nevladne organizacije še naprej povzročajo težave
Ne glede na bistveno zmanjšanje nelegalnih migrantov, ki pridejo po morju ali pa prek slovensko-italijanske meje, pa je nevladna organizacija za transport migrantov Sea Watch s svojo ladjo Sea Watch 3 večkrat poskušala pristati v Italiji s kar 47 nelegalnimi migranti na krovu. Glede tega je Salvini že naročil italijanskim oblastem, da preiščejo ladjo in nevladno organizacijo, prav tako pa je od Nizozemske zahteval, da sprejme migrante. Kot še poroča portal Voice of Europe, ladja namreč pluje pod nizozemsko zastavo. Takšne ladje sicer številni poimenujejo kar taksi storitev, migrante namreč pogosto na krov naložijo v bližini libijske obale in jih želijo prepeljati v evropska pristanišča.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.