fbpx

Samomorilski napad blizu ruskega veleposlaništva v Kabulu

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Samomorilski napadalec je danes v bližini ruskega veleposlaništva v središču afganistanske prestolnice Kabul napadel vozilo lokalne televizijske postaje Tolo TV. Kot sporočajo tamkajšnje oblasti, je v napadu umrlo najmanj 7 ljudi, 25 je ranjenih.

Drugi človek v Afganistanu Abdulah Abdulah je napad obsodil in dejal, da načrtujejo poostrene varnostne ukrepe. “Varnostnim silam sem naročil varovanje medijskih delavcev in novinarjev,” je dodal, poroča STA.

Po eksploziji se je nad Kabulom dvigal oblak dima. Na prizorišče napada, ki ga je izvedel samomorilski napadalec, so prihitela reševalna vozila in gasilci. Diplomatski viri so sporočili, da v napadu ni bil poškodovan noben uslužbenec veleposlaništva.

Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzela nobena skupina. Napad se je sicer zgodil dva dni po drugem krogu mednarodnih pogovorov za oživitev mirovnih pogajanj s talibani, na katerih so sodelovali predstavniki Afganistana, Pakistana, Kitajske in ZDA.

Prvi krog pogovorov je potekal minuli teden v Islamabadu, kjer so poskušali pripraviti teren za neposreden dialog med vlado v Kabulu in uporniki. Talibani se pogovorov ne v prvem ne v drugem krogu niso udeležili, poznavalci pa opozarjajo, da je do resnih vsebinskih pogovorov še dolga pot.

A. D., STA