Žrtev posilstva po letu dni napisala pismo posiljevalcu

Foto: Youtube (slika je simbolična)

Pred letom dni je Saro Roebuck v nočnem klubu grobo napadel posiljevalec. Izpoved v pismu ji je olajšala čustveno breme, ki ga je prinesla s seboj iz Velike Britanije v Francijo. Pisanja se je lotila v hladnem decembrskem večeru, leto dni po dogodku, ko jo je poskušal napadalec posiliti.

Zelo živo se še spomni, kaj se je dogajalo v zaklenjeni sobi 20 minut pod težo njegovega telesa. Ko se mu je uspela izmuzniti, jo je porinil na tla. “Upirala sem se, tvoje črne oči so pogledale naravnost v mojo dušo.” Čustveno breme napada nosi na ramenih skoraj leto dni, ga poskuša odmisliti, vsa čustva, misli in ideje so nehote povezane s tem dogodkom.

Tvoje oči so bile črne in si pogledal naravnost v moje,” se začne izpoved Sare Roebuck. Nato opisuje divji boj med seboj in posiljevalcem, njen upor zoper močnejšega nasprotnika. V pismu je poudarila, da se je uprla v imenu vseh žensk, ki jih moški, kot je bil ta napadalec, poskušajo prestrašiti, prisiliti in vzeti, česar ženska ne dovoli vzeti. Jezna ga je soočila z nasilnostjo, s katero je poskušal doseči svoje. V svojem pismu dodaja, da ni posiljevalec sam prenehal z nasiljem, temveč ga je prisilila sama k temu, saj je vpila, grizla in se ga otepala na vse pretege. S tem pismom poskuša sporočiti vsem ženskam, da morajo ob napadu zelo jasno pokazati, da se s posilstvom ne strinjajo in se mu upreti.

Podobno izkušnjo kot Sara so po svetu doživele mnoge ženske, vse pa niso zbrale toliko poguma, da bi o tem spregovorile na glas ali pa to napisale. Ženska, ki je žrtev posiljevalca, ne sme skozi to izkušnjo sama, bolje je, da se odpre drugim ljudem. Viharju čustev se ni mogoče izogniti, zato moški za svoje dejanje ne smejo ostati nekaznovani. S pismom, ki ga je Sara Roebuck napisala za časnik Daily Mail, se čuti odgovorna do vseh žensk, ki so bile žrtve posiljevalcev, in jim želi olajšati čustveno breme. Začutila je, da se tako lahko sama sooči s posiljevalcem in pomaga tudi drugim žrtvam.

Branka Jurhar

 • AlojzZ

  Škoda, da Sara ne trenira kakšnih borilnih veščin …
  https://youtu.be/6D8r-wH0dkk

 • MEFISTO

  Tako globoko se je zazrl v njene oči, da ga ne more pozabiti.

  • indijanka

   Nič se nisi spremenil. Še vedno ne razumeš razlike med tistimi lutkami iz xxx trgovin in originalom.

 • Bonifacij Ljubljanski

  ja in….zdej naj se razjokam nad takimi osladnimi pismi????
  posiljevalce kastrirat, pedofile obsodit na smrt in usmrtiti…amen.

 • Shalalabayzer
 • Bonifacij

  ‘Žrtev posilstva…ko jo je poskušal napadalec posiliti….kaj se je dogajalo v zaklenjeni sobi 20 minut pod težo njegovega telesa….Jezna ga je soočila z nasilnostjo, s katero je poskušal doseči svoje’.

  Spet en nerazumljiv članek. A je kar 20 minut poskušal? In sedaj bo soočen z lastno nasilnostjo naredil kaj? Se bolje pripravil za naslednji podvig? Tole bolj spominja na neke ženske blodnje in iskanje pozornosti, kot pa na realen dogodek. A je tle sploh kakšen urednik, ki bi prebral, kakšne bedarije se objavlja?

  • MEFISTO

   Najbrž je več pričakoala od posiljevalca.

   Kot da je imel Jovo Jamnica prste vmes.

 • Antonius

  Težko se je povsem strinjati s priporočili Sare Roebuck. Marsikatera se je pustila posiliti, da je lahko preživela. Posiljevalci so ljudje različno iztirjenih značajev, zato ni nujno, da je njeno priporočilo žrtvam spolnega nasilja v vseh pogledih pametno.
  Moški posiljenih žensk sploh ne razumejo. Razumejo jih šele tisti moški, ki so s posilstvom izgubo nedolžne riti sami doživeli.

  Gospdje komentatorji spodaj, skulirajte se!

  • indijanka

   Njena zgodba je osebna in ženske zelo dobro čutimo meje do katerih lahko sežemo. Zato je zanjo izjemnega pomena, da se je uprla. Ljudje smo sami sebi vedno najhujši sodniki.

   • Antonius

    Indijančica,
    kakšno leto nazaj sem na Ci kanalu gledal igrano dokumentaren film o posilstvu, vmes ga je komentirala pa sama žrtev.
    Mlado dekle je preživela posilstvo, ker je ravnala na najbolj pameten način. Z njim je začela navezovati osebni stik. Razumela ga je kot moškega, vzpodbujala je v njem pozitivnost do njega samega. Zadrževal in posiljeval jo je nekaj dni, ona se mu ni upirala, celo prijateljsko je sodelovala z njim v seksu. Ker je bil že ubežnik je moral nekaj storiti z njo. Odločil se je, da jo bo spustil, ker je v njej prepoznal dekle, ki jo ne bo umoril. Zavezanih oči jo je odpeljal v bližino nekih osamljenih hiš, jo izpustil in se odpeljal.
    Možakar je bil zelo iskani SERIJSKI posiljevalec in morilec. Ona je bila njegova EDINA žrtev, ki je preživela. S pomočjo žrtve so ga našli in obsodili na smrt. Približno 15 let jo bo čakal v samici zapora.
    Sara Roebuck priporoča, kar priporoča, ampak vsak posiljevalec je drugačen svet. V fizičnem obračunu z morilcem bo ženska skoraj vedno potegnila takratko.

    Ker smo Valentinovo nekaj dni nazaj že praznovali ti tokrat pošiljam samo en zelo prijazen čau, čau.

    • if

     Dobro priporočilo dobro dene. Ni vsako priporočilo dobro priporočilo.

    • indijanka

     Žalostna zgodba. Malce spominja na našo Zvezdico Zaspanko. Ne vem, če bi premogla toliko sočutja in ženske taktnosti. Sva pa ravno danes s prijateljico obujali spomine na Valentino in Turista. Moja mama je bila zelo stroga. Se je pa neverjetno bala dedka in njegova beseda je bila zakon. Zato sem se v srednji šoli izgovorila, da bom prespala pri dedku. Njega pa pregovorila, da me je zvečer spustil ven. Na Prule sem se vračala ponoči..peš. Niti malo me ni bilo strah. Natančno sem vedela, da moj dedek ne bi niti razmišljal, ampak bi v resnici streljal, če bi mi kdo premaknil samo las na obrazu.

     • Antonius

      Prva zmaga je premagati strah, da se lahko dokoplješ nazaj do svoje pameti.
      Preživela iz omenjenega dokumentarca je naredila prav to. Potem je ravnala pa VRHUNSKO. Za preživetje se je vklopila v igro posiljevalca in ga perfektno zmanipulirala. Brenknila je na njegova “posušena”, zatrta čustva in posledično prebudila v njem samospoštovanje njegove možatosti.
      Verjamem ti, da ne veš če bi zmogla v sebi najti neko sočutje ali žensko taktnost.
      Okoliščine nas prisilijo, de se v nas prebudi talent, če ga imamo. Posiljena iz dokumentarca ga je imela. Njenemu talentu bom preprosto rekel psihologija. Odlično se je vživela in odigrala svojo vlogo ženstvene nežnosti. Potlačila je vlogo žrtve in se proti njemu postavila kot ženska, ki premore sočutje in odpuščanje. Tako dobro in prepričljivo ga je okoli prinesla, da si je uspela priboriti najvišjo nagrado, preživela je.

      Na Prule sem pa dve leti v šolo hodil. ¨Prvi in četrti razred. Vmes sem bil pa dve leti in pol na izlivu Nevljice v kamniško bistrico. Danes je v tisti rumeni hiši samski dom. Bazen je pa zasut. Na dvorišču prulske šole smo imeli v kletki mlado srno in eno želvo. O kakšnem hudem dedku pa nikoli nisem slišal. Dedki, pa hudi, ah, ne se z menoj hecat?!

      Čau, čau je tudi pasma luštnih modro jezičnih kužatov. Hov, hov.

     • indijanka

      :) potem si povezan z mojim mestom. Lepo. Najlepše je. Če je šoli kdo težil, ker ste imeli srno in želvo v kletki potem je bil to moj dedek. Mogoče si ga kdaj srečal z berglo, vedno v obleki, spremljala sta ga dva velika psa.

 • Bonifacij

  Ne trapajte. Na zahodu je postalo prav modno, da je ženska posiljena. Takih zgodb je na kupe, ko se po 20 letih spomni, da jo je nekdo grdo pogledal, sedaj pa razlaga vsem, da je bila posiljena. Razne zvezdnice, katerih kariera je v zatonu, sedaj to prodajajo, da se piše o njih.

  Da se vrnemo k članku. V naslovu piše žrtev posilstva, tekst pa govori o (nekem čudnem) poskusu. To se zgleda nekaj piše, samo da stran ni prazna, blesavi bralci bodo pa vse požrli…

  • Antonius

   Vsako nasilje je svojevrstno posilstvo. Nek čuden poizkus vam gre v nos?! Bog ne daj, da bi morala vaša mati ali sestra doživeti vsaj nasilni “poizkus”, da bi se vam, morda, prižgalo.
   Kakšen Bonifacij pa ste, da stresate take neumnosti?

 • željudin

  ……………kaj pa naj bi storil mlad moški v zavetju teme ?……………….
  tako se je zatvitalo doktorju pribcu ki je bil svojčas tudi šef volilnega štaba političnega luzerja danila turka…kako nizko lahko gredo naši levičarji v želji po svežih volilnih glasovih ?

  • if

   Hvala za obuditev spomina na prmitivnega pribca.

 • cosmosjasnovidec

  Če se je tole res zgodilo in ni levaška privrženka bi še ji nekako verjel razen,da jo je tale skušal posiliti.
  V zaklenjeni sobi 20 minut močan i težak moški leži na njoj pa mu ni uspelo posilstvo.
  To se mi zdi zelo bosa razlaga razen,če mu ni vstal in je sploh ni mogel posiliti.
  Kot sem omenil,če je leve sekte v to apsolutno ne verjamem,ker te komaj čakajo kamelotrajbarske muslimanske migrante,da pridejo in jih posilijo.Če pa ni levaški pristaš je pa zadeva drugačna.
  Primer ene levaške poročene čefutarske ženske je bil ravno takšen.
  Prijavila je enega kamelotrajbarskega musliča,da jo je posilil ta pa je trdil,da mu je sama dala ni pa bila z njim zadovoljna,ker naj bi imel premajhnega.
  Sodnik ji je dejal naj pojasni kako je posilstvo potekalo.
  Čefurka je povedala,da jo je položil na tla razširil noge ter jo posilil.
  Dodala je pa še “gospod sodnik imel je takega”ter pokazala na svojo roko do komolca kar je zneslo cirka nekje pol metre in dejala”če ne bi imela pičk. bi me z sexanjem ubil”.