fbpx

Žrtev posilstva po letu dni napisala pismo posiljevalcu

Foto: Youtube (slika je simbolična)

Pred letom dni je Saro Roebuck v nočnem klubu grobo napadel posiljevalec. Izpoved v pismu ji je olajšala čustveno breme, ki ga je prinesla s seboj iz Velike Britanije v Francijo. Pisanja se je lotila v hladnem decembrskem večeru, leto dni po dogodku, ko jo je poskušal napadalec posiliti.

Zelo živo se še spomni, kaj se je dogajalo v zaklenjeni sobi 20 minut pod težo njegovega telesa. Ko se mu je uspela izmuzniti, jo je porinil na tla. “Upirala sem se, tvoje črne oči so pogledale naravnost v mojo dušo.” Čustveno breme napada nosi na ramenih skoraj leto dni, ga poskuša odmisliti, vsa čustva, misli in ideje so nehote povezane s tem dogodkom.

Tvoje oči so bile črne in si pogledal naravnost v moje,” se začne izpoved Sare Roebuck. Nato opisuje divji boj med seboj in posiljevalcem, njen upor zoper močnejšega nasprotnika. V pismu je poudarila, da se je uprla v imenu vseh žensk, ki jih moški, kot je bil ta napadalec, poskušajo prestrašiti, prisiliti in vzeti, česar ženska ne dovoli vzeti. Jezna ga je soočila z nasilnostjo, s katero je poskušal doseči svoje. V svojem pismu dodaja, da ni posiljevalec sam prenehal z nasiljem, temveč ga je prisilila sama k temu, saj je vpila, grizla in se ga otepala na vse pretege. S tem pismom poskuša sporočiti vsem ženskam, da morajo ob napadu zelo jasno pokazati, da se s posilstvom ne strinjajo in se mu upreti. 

Podobno izkušnjo kot Sara so po svetu doživele mnoge ženske, vse pa niso zbrale toliko poguma, da bi o tem spregovorile na glas ali pa to napisale. Ženska, ki je žrtev posiljevalca, ne sme skozi to izkušnjo sama, bolje je, da se odpre drugim ljudem. Viharju čustev se ni mogoče izogniti, zato moški za svoje dejanje ne smejo ostati nekaznovani. S pismom, ki ga je Sara Roebuck napisala za časnik Daily Mail, se čuti odgovorna do vseh žensk, ki so bile žrtve posiljevalcev, in jim želi olajšati čustveno breme. Začutila je, da se tako lahko sama sooči s posiljevalcem in pomaga tudi drugim žrtvam.

Branka Jurhar