fbpx

Šarčeva N. H. odmeva tudi v tujini: “Slovenski premier v obveščevalni službi zaposlil svojo ljubico?”

O Šarcu, zlorabi pooblastil in njegovi ljubici tudi tuji mediji (printscreen: Večernji)

Novica, kako naj bi slovenski premier Marjan Šarec zlorabil pooblastila in svoji ljubici N. H. priskrbel službo pri Slovenski obveščevalno-varnostni agencija, odmeva tudi v tujini. O tem so se razpisali v Večernjem listu.

Novica o tem kako naj bi slovenski premier Marjan Šarec svoji ljubici N.H. priskrbel delovno mesto na Sovi je začela zanimati tudi tuje medije.

Tako so pri Večernjem izpostavili dejstvo, da so zaradi Šarčeve intervencije pri zaposlitvi N.H. v Sovi reagirali tudi člani Komisije DZ-ja za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), ki so nenajavljeni obiskali sedež Sove z namenom, da bi preverili obtožbe in sume, ki ji je prvi objavil Pozarreport.

Šarec trdi, da ne laže
Kljub temu Šarec vztraja, da gre za poskus diskreditacije s strani SDS. Sam je priznal, da omenjeno N.H. pozna. Na vprašanje novinarke Nova24 TV, kdo laže glede Šarčeve ljubice, on ali Bojan Požar, pa je Šarec zgolj odvrnil, da on ne laže.

Foto: STA

Pri tem pa Šarec ni trdil, da laže Požar, kar samo še dodatno priliva olje na ogenj o trditvah, ki se vsak dan zdijo bolj resnične. Šarec je z omenjeno agentko N.H. sodeloval že v preteklosti. Pri Večernjem so izpostavili, da je omenjena ženska dolgo časa bila Šarčeva asistentka na njegovih komedijantskih turnejah Sloveniji.

V LMŠ že intervenirali pri zaposlovanju Šoltesa
Vseeno Šarec za vse skupaj krivi vodjo SDS Janeza Janšo. Šarec želi celotno stvar prikazati kot zgolj osebni napad nanj in poskus diskreditacije. A ne gre za to ali Šarec ima ali nima ljubice. Gre za vprašanje prekoračitve pooblastil. To je tisto vprašanje, ki ga želi Šarec na vsak način pomesti pod preprogo.

Foto: Socialna omrežja

Namreč N.H. naj bi delo v Sovi dobila zaradi intervencije nekdanjega direktorja Sove in Šarčevega državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca. Ne zaradi lastnih kompetenc, temveč izkoriščanja povezav.

Glede na nedavni škandal z vršenjem pritiska generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja na nadzornica Uradnega lista Irena Prijović naj na mesto direktorja Uradnega lista imenujejo Igorja Šoltesa, ni čudno da so odločitve Šarca in njegovih najtesnejših sodelavcev pod drobnogledom. Sploh glede na to, da je kljub Šarčevim obljubam, Kralj še vedno naveden kot generalni sekretar LMŠ.

Rihard Orel