fbpx

Še en dokaz lažnivih migrantov “brez identitete”: Na Švedskem s sekiro nad ženo, nato pa kot prosilec za azil pobegnil na Dunaj

Simbolična slika (Foto: iStock)

Somalijski prosilec za azil je skušal s sekiro ubiti svojo ženo, nato pa je pobegnil iz Švedske, kjer se je to dogajalo. Nedavno so ga našli v avstrijski prestolnici in ga nemudoma aretirali. Iskala sta ga tudi Interpol in Europol, 39-letnega moškega so celo uvrstili na seznam najbolj iskanih v Evropi.

Somalijec je ženo napadel že junija, in sicer v odmaknjeni švedski občini Torpsbruk. S sekiro je nad svojo ženo večkrat zamahnil in jo z njo nemalokrat udaril. S početjem je prenehal šele, ko so se zaradi hrupa zbudili njuni otroci. Nato je pobegnil iz države, poroča švedski časnik Kronen Zeitung.

Žrtev so nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi uspešnosti nujne operacije preživela. Sled za Somalijcem je policija izgubila, čez približno en mesec pa se je pojavil v Avstriji in trdil, da nima osebnih dokumentov ter zatrjeval, da je 29-letni prosilec za azil. Avstrijskim oblastem se je zlagal, da je pobegnil iz Somalije in na poti v Evropo izgubil dokumente. Pa se vprašajmo, koliko takšnih primerkov pride k nam.

Foto: epa

Takrat niso poznali njegove identitete in eden izmed glavnih razlogov, da so ga ujeli šele zdaj, je v tem, da njegovih prstnih odtisov niso imeli v švedski bazi podatkov, ker tam ni zahteval azila. Iskala sta ga tako Interpol in Europol, ki sta ga uvrstila na seznam najbolj iskanih kriminalcev v Evropi.

Januarja je pridobil azil in stanovanje, aretirali pa so ga prejšnji teden
Do januarja 2017 je moški v Avstriji že pridobil status za azil in s svojim novim dekletom živel v njunem skupnem stanovanju v okrožju Favoriten, poročajo pri Breitbartu. To je območje na Dunaju, ki je najbolj poseljeno z migranti. Interpol in Europol sta nekaj sledi o njegovi lokaciji že imela, aretirali pa so ga prejšnji teden. Policija iz posebne enote Cobra je uspela potrditi njegovo identiteto in 39-letnika priprla.

V zadnjih letih veliko primerov vključuje prosilce za azil, ki želijo umoriti svoje žene. V enem izmed grozljivejših primerov je migrant svojo ženo ubil tako, da jo je najprej vrgel skozi okno, nato pa stekel na ulico ter jo na tleh še nekajkrat zabodel. Veliko umorov se pripeti tako, da sirijski migranti žene pretepejo in jih posledično ubijejo.

A. L.