Še ena tragedija, iztiril francoski vlak

Foto: Twitter

Po grozljivih napadih, ki so pretresli Francijo, sledi že druga tragedija, v kateri je po dozdajšnjih podatkih izgubilo življenje sedem oseb. Hitri vlak je blizu Strasbourga iztiril zaradi prevelike hitrosti, nato pa so ga zajeli plameni.

Hitri vlak je iztiril v mestu Eckwersheim blizu Strasbourga. Domnevno naj bi bil vzrok nesreče prevelika hitrost, po iztirjenju ga je zajel tudi ogenj. Zaenkrat še ni uradne potrditve vzroka nesreče.

Nesreča se je zgodila na novi hitri progi med Parizom in Strasbourgom, ki pred tem še ni bila uporabljena. Reševalne ekipe so kmalu prihitele na kraj nesreče, zaenkrat poročajo o sedmih mrtvih. Priče, ki so bile v bližini, pravijo, da je vlak iztiril na mostu in padel v Marne-Rhine kanal, poroča Russia Today (RT).

Ruska televizija RT je objavila tvit, kjer je fotografija s kraja dogodka.

https://twitter.com/RT_com/status/665547157664043008/photo/1

A. D.

 

 • karlina

  Slučajnost ali kaj drugega???

  • pokvarjeniSvet

   mislim da kaj drugega samo nočejo o tem govoriti saj veste migrante je treba za vsako ceno sprejemat tako ukazujejo globalisti prek atlantika !!! to je njihov ukaz, ko hebe navadne avtohtone ljudi v Evropi in njihova volja….itak nam ne privoščijo demokracije in blagostanja ampak Afristan, Azistan in Arabistan.

 • xtc

  Iztiril in zagorel?
  Smiselno bi to bilo pri elektro dieselskem ali dieselskem pogonu.
  ova in neuporabljena proga in nov vlak?
  Ter nesreča?
  Hm?

 • Feriss.H

  Prekleto dvomim v uradno razlago. Francozi imajo dobre vlake in proge, a pri teh hitrostih ni treba nekih posebni prijemov da se tak vlak iztiri. Vsa ta leta, kadar koli vidim posnetek vlaka ki drvi z 300 na uro, me zmrazi ko pomislim kako easy se tak vlak da iztiriti. Občutek imam da bo tega še.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!