fbpx

Se je uredniku Reutersa zmešalo? Novinarjem je naročil, naj o Trumpu poročajo kot o drugih diktatorjih po svetu

Steve Adler, Foto: Twitter

Na agenciji Reuters so očitno staknili levičarski virus. Glavni urednik tiskovne agencije Reuters Steve Adler je svojim novinarjem naročil dodatno previdnost pri pokrivanju administracije ameriškega predsednika Donalda Trumpa in jim priporočil, naj uporabijo izkušnje pri pokrivanju drugih avtoritativnih ali nevarnih režimov po svetu.

Kot primere je navedel Turčijo, Egipt, Irak, Jemen, Tajsko, Kitajsko, Zimbabve in seveda Rusijo. “Ne zgodi se vsak dan, da ameriški predsednik označi novinarje za najbolj nepoštena človeška bitja na svetu, njegov glavni strateg pa za opozicijsko stranko. Zato ne preseneča, da je veliko vprašanj o tem, kako pokrivati novo administracijo,” je sporočil Adler, ki očitno deli ideje kulturnega marksizma.

Informacije administracije nimajo velike vrednosti
Novinarji naj uporabijo izkušnje, ki so jih dobili v državah, kjer so se srečali s cenzuro, pravnim pregonom, zanikanjem vizumov in celo fizičnimi grožnjami. Ob tem naj se ne ubadajo preveč z uradnim dostopom in tem, kar dobijo od administracije, ker te informacije nimajo velike vrednosti. “V Iranu nismo imeli uradnega dostopa, vendar je bilo naše poročanje izjemno dobro,” meni Adler in priporoča zanašanje na vire.

Prav tako jim priporoča, naj ohranijo mirno kri in se ne pustijo sprovocirati v javne komentarje, čeprav se to zdi morda še kako razumljivo. “Zdaj smo dobili priložnost, da uporabimo veščine, ki smo jih pridobili v veliko hujših krajih po svetu, in vodimo s primerom, ko zagotovimo sveže, uporabne in zgovorne informacije,” priporoča Adler.

Adler se je očitno prepoznal v Trumpovi definiciji novinarjev kot najbolj nepoštenih človeških bitij na svetu. Zanimivo je tudi Adlerjevo priporočilo, da informacije s strani administracije niso zanesljive. Ko je bil na oblasti Barack Obama, pa so levičarski mediji delovali kot piar vlade. Poročali so le o tem, kar je prišlo iz Bele hiše, ne glede na to, ali so bili podatki resnični ali ne. Očitno je, da tudi tako velikim medijskim agencijam, kot je Reuters, ni uspelo ubežati levičarskemu virusu. Trump je na oblasti en teden, pa ga že primerjajo z diktatorji. V primeru Hillary Clinton, katere drugo ime sta korupcija in kriminal, pa bi poročali, kako je svet lep in kako je Amerika na boljšem.

Aleksander Rant