fbpx

Se je že začelo – krvav teroristični napad v Franciji, islamski skrajnež ubil policista in njegovo ženo

Foto: epa

V Franciji se je zgodil krvav teroristični napad, v katerem je islamski skrajnež zabodel komandirja policije in ubil njegovo ženo. Policija je terorista ubila, ko je vdrla v policistov dom.

Napadalec, ki je najprej 42-letnega policista Jeana-Baptista Salvainga večkrat zabodel v vrat in trebuh, je nato policistovo ženo in otroka vzel za talca. Dogodek se je zgodil na policistovem domu v kraju Magnanville blizu Pariza, odgovornost za napad pa je prevzela teroristična organizacija IS. Med policijsko operacijo, v kateri so skušali rešiti talca, je umrla tudi žena zabodenega policista, 3-letnega otroka pa jim je uspelo rešiti.

Francoski mediji poročajo, da gre za islamista, ki je bil leta 2013 že obsojen zaradi džihadističnih povezav v Pakistanu. Po do zdaj ugotovljenih podatkih BBC-ja gre za 25-letnega Larossija Abballo.

Francija ima problem s terorizmom
Gre za prvi tovrsten napad po terorističnih napadih na Pariz novembra lani, ko je umrlo 130 ljudi. Francoski preiskovalci so že sprožili protiteroristično preiskavo. Prav tako je pogovore o terorizmu sklical francoski predsednik Francois Hollande.

Priče krvavega dogodka pravijo, da je skrajnež ob napadu na policista kričal ‘Alahu akbar’. Policist takrat ni opravljal službene dolžnosti. Ko je Abballa nato ugrabil policistovo ženo in otroka, so se policisti z njim sprva pogajali, vendar neuspešno, nato pa so morale posredovati specialne enote, ki so napadalca onesposobile.

M. P.