fbpx

Se ‘madame’ pedofilskega milijarderja Epsteina skriva v Izraelu?

Jeffrey Epstein in njegova "madame" Ghislaine Maxwell (vir: @GBNReports)

Vse odkar je pedofilski judovski milijarder Jeffery Epstein umrl v milo rečeno sumljivih okoliščinah v najbolj varovanem zaporu, je njegova “madame” Ghislaine Maxwell na begu. Po trditvah virov naj bi tako Epstein kot Maxwellova bila “tuja agenta”, njo pa naj bi trenutno skrivali prav v Izraelu.

58-letna Ghislaine Maxwell naj bi Epsteinu in njegovim prijateljem dobavljala mladoletnice, s katerimi so imeli spolne odnose. Vseskozi se je spretno izogibala pozornosti javnosti.

A kakor napreduje FBI preiskava o Epsteinovih sodelavcih, ki so skrivali oziroma podpirali njegovo pedofilijo, je vir za Page Six povedal, da je Maxwellova zaščitena. “Ona in Jeffrey sta bila agenta večih tujih vlad. Trgovala bi z informacijami o vplivnežih ujetih v njegovo mrežo ujete v Epsteinovem domu.”

“Ni je v ZDA, stalno je v gibanju. Včasih je v Združenem kraljestvu, a najpogosteje v drugih državah kot je Izrael, kjer ima vplivne povezave, ki so ji ponudile varno zavetje in zaščito.” Maxwellova ima drugače nepremičnine tako na Manhattnu, kot v Londonu.

To pa ni prvič, da se v zvezi z Epsteinom in Maxwellovo pojavlja omemba Izraela in njihove obveščevalne službe Mossad. Znano je, da je imel oče Maxwellove, medijski mogul Robert Maxwell, povezave z britanskimi obveščevalci, sovjetskim KGB ter Mossadom.

Da se je več kot desetkrat srečal z Epsteinom, je za Daily Beast priznal tudi izraelski general in nekdanji premier Ehud Barak. Zanikal je udeležbo na Epsteinovih zabavah z mladoletnicami. Glede na njegovo preteklost v vojaški obveščevalni sliki je bolj verjetno, da je zbiral dokazno gradivo, s katerim so lahko kasneje vršili pritisk na ostale vplivne pedofile na Epsteinovih zabavah.

Ivan Šokić