fbpx

Na Otoku umrl še eden ruski oligarh v sumljivih okoliščinah

Foto: Linkedin/Wikimedia Commons

Oligarha Mikhaila Watforda so našli obešenega v njegovi garaži na domu, ki se nahaja na eni najbolj razkošnih posesti v Veliki Britaniji. Truplo 66-letnika, ki je obogatel na rafinerijah nafte v Ukrajini, nato pa je bogastvo še oplemenitil z odprtjem nepremičninskega podjetja v Veliki Britaniji, je v ponedeljek našel vrtnar. 

Policija smrt pokojnega preiskuje z “največjo resnostjo”, saj obstaja možnost, da je bil tajkun na listi za odstrel. Kot je dobro znano, je bila Moskva že večkrat povezana s številnimi smrtnimi žrtvami v izgnanstvu v Veliki Britaniji.

Družinski prijatelj je dejal, da je na smrt pokojnega, ki je bil po poročanju The Suna najden obešen v garaži, vplivalo morda njegovo duševno stanje, na katerega so vplivale razmere v Ukrajini. “Čas njegove smrti in invazije na Ukrajino zagotovo ni bil naključen,” je dodal. Njegov sodelavec je dejal, da njegova smrt sproža vprašanja. Po vseh drugih sumljivih smrtih ruskih državljanov in sodelavcev v Združenem kraljestvu je povsem naravno, da se bodo pojavila ugibanja o njegovi smrti.

Watford se je pred prihodom na Otok imenoval Tolstošej, nato pa se je preimenoval. Živel je z ženo Jane, njunima dvema otrokoma in starejšim sinom iz prvega zakona v 18 milijonov funtov vrednem dvorcu na posestvu Wentworth.

Foto: Facebook

Par se je pojavil v članku o nepremičninah Sunday Timesa, ko sta leta 2015 prodajala svojo hišo, v katerem sta se pohvalila s svojim razkošnim življenjskim slogom, ki vključuje zasebna letala in podeželske dvorce. Kasneje se je preselil v Dormy House, staro vilo, razdeljeno na več stanovanjskih enot. V eni izmed njih je živela tudi njegova mati.

Sara Kovač