Še več “izobražencev” iz Afrike in Bližnjega vzhoda: EU načrtuje “proaktivni pristop” za povečanje legalnih migracij v Evropo

Evropski komisar za migracije Dimitris Avramopoulos (vir: twitter)

Evropa mora privzeti “proaktivni pristop” k povečanju stopnje priseljevanja v države EU, so zapisali v najnovejšem poročilu Evropske komisije, kjer so označili migrante za “vse bolj pomemben” del strategije EU za ekonomsko rast.

V zadnjem poročilu o legalnem priseljevanju v EU, ki so ga sprejeli v petek, 29. marca, v sklopu bruseljske sheme za pripravljenost in izvedbo (REFIT), piše, da naj bi trenutna pravila “v veliki meri ustrezala namenom”, poroča Breitbart.

Vseeno je komisija obelodanila seznam domnevno “kritičnih problemov”, ki so nastali zaradi pravil, ki imajo le “omejen vpliv” na izzive v zvezi z migracijami, s katerimi se sooča Evropa. S tem namenom bruseljski oblastniki že delajo na razvoju “skupne pravne migracijske politike”, ki bo od držav članic zahtevala sprejetje “širokega nabora ukrepov”.

EU ponovno aktivno za priseljevanje v Evropo
V Bruslju so ob tem opozorili na potrebo po “večanju zavedanja” EU-pravil, ki zagotavljajo “pravice” neevropskim državljanom, kajti kot je povedal komisar za migracije Dimitris Avramopoulos: “S tem, ko se premikamo od upravljanja krize k iskanju dolgoročnih strukturnih pristopov k migracijam, je potreben bolj proaktiven pristop za upravljanje z legalnim priseljevanjem.”

https://twitter.com/bill_ravotti/status/964139273116110848

Po mnenju Avramopoulosa gre za ekonomijo, stabilnost in rast. “Potrebujemo boljšo regulacijo obstoječih pravic in pogojev za vse tiste, ki pridejo v Evropo študirat, delat ali iz družinskih razlogov. To je v interesu tako držav članic kot tistih, ki legalno migrirajo v EU.”

Vsi neobstoječi zdravniki, inženirji in preostali neobstoječi visoki izobraženci iz Afrike in Azije si ob tem že manejo roke. Izgleda, da se v EU od fiaska Angele Merkel, ki se je začel s povabilom migrantov v Evropo leta 2015, niso ničesar naučili.

Ivan Šokić