fbpx

Severna Koreja napadla južno sosedo s cigaretnimi ogorki in WC-papirjem

Foto: Youtube

Severna Koreja zaostruje propagandno vojno – tokrat z odpadki. Nad svojo južno sosedo Južno Korejo je poslala balone, napolnene s cigaretnimi ogorki in rabljenim toaletnim papirjem. Vodilni možje iz Južne Koreje dogodka še niso komentirali, prav tako ni znano, ali nameravajo vrniti milo za
drago.

Do “napada” je prišlo, potem ko je severnokorejski režim na čelu s Kim Jong Unom zaostril že tako ostro retoriko do svoje sosede. V zadnjem času sta se državi obmetavali z žaljivkami, poroča Times. Besedno vojskovanje je doseglo vrhunec, ko je visoki predstavnik Severne Koreje južnokorejsko politično vodstvo primerjal s smetmi in človeško umazanijo. V tem kontekstu je razumeti tudi ta napad, saj so bila med ogorki in toaletnim papirjem pomešana politična propagandna sporočila.

Nekateri baloni so vsebovali pamflete, na katerih pisalo, da je južnokorejski predsednik Park Geun-hye umazan. Napad je nekaterim znanstvenikom najprej povzročil skrbi, ker so posumili, da bi bilo v balonih lahko tudi biokemično orožje, a se je na koncu izkazalo, da gre za običajne odpadke.

Odgovor: Več propagande
Ni še jasno, ali bo kot odgovor na “napad” balone proti severu poslala tudi Južna Koreja, so pa zaenkrat zvišali glasnost na zvočnikih, ki poleg moderne glasbe predvajajo tudi politična sporočila. S tem želijo vplivati na prebivalce Severne Koreje, ki lahko poslušajo le glasbo, ki jo je predhodno odobril komunistični režim.

Ž. K.