fbpx

Severnokorejski režim razkriva: Državljani z ovacijami pozdravili diktatorjeve strokovnjake za jedrske rakete

Foto: Twitter

V času napetosti na Korejskem polotoku je Severna Koreja razkrila fotografije, na katerih je mogoče videti ogromne množice ljudi, ki oblegajo ceste Pjongjanga, po katerih se v avtobusu vozijo skupine Kim Jong Unovih strokovnjakov za jedrske rakete. 

Več tisoč moških v nedeljskih oblekah in žensk v barvnih tradicionalnih oblačilih se je po navedbah Expressa zbralo na ulicah glavnega mesta Severne Koreje, z namenom, da bi pozdravili znanstvenike in pomočnike v ozadju, ki so bili zaslužni za nedavno izstrelitev nove strateške balistične rakete srednjega dosega.

Foto: Printscreen

Unovi strokovnjaki v čast položili rože
Slike prikazujejo ljudi v barvnih oblačilih, ki v rokah držijo balone in velike šopke, medtem ko se ogromen konvoj avtobusov bež barve z vojaškimi strokovnjaki vali po ulicah. Ena izmed slik prikazuje razvijalce strateških balističnih raket, ki nesejo rože h kipu Kim Il Sunga in Kim Jong Ila.

Foto: Printscreen

Z razkritjem šokantnih fotografij komunistični režim najverjetneje namerava sporočiti, da se “veliki vodja” Kim Jong Un pripravlja na jedrski napad. Na podlagi poročil tiskovne agencije Asia Press naj bi se severnokorejski diktator zavedal napada ZDA v Siriji, zato naj bi se tudi vojska pripravljala pred manevriranimi izstrelki. Poročilo navaja, da so vojaki dobili navodilo, naj postavijo zaščitne zidove in odstranijo kamnite stavbe, ki se nahajajo na ranljivih območjih.

Foto: epa

Severna Koreja bo nadaljevala z izvajanjem jedrskega programa
Ena najbolj problematičnih držav na svetu je obljubila, da bo nadaljevala s svojimi skrivnimi podzemnimi jedrskimi eksplozijami in balističnimi raketnimi poskusi, kljub grožnjam in sankcijam treh največjih svetovnih velesil: ZDA, Kitajske in Rusije. Južnokorejski predsednik Moon Jae In svari, da obstaja velika verjetnost vojaškega spopada s severnokorejskim režimom, saj Severna Koreja z izstrelitvijo balističnih raket nenehno provocira celotno mednarodno skupnost, pri tem pa zavedno krši resolucije Varnostnega sveta Združenih narodov.

N. Ž.