fbpx

Si morete misliti? Francoska policija prijela Kongovca, ki je v domu za starejše posilil 92-letnico

Slika je simbolična (foto: pixabay)

Francoska policija je to nedeljo aretirala 63-letnega migranta iz Konga, ki je obtožen posilstva 92-letnice v domu za starejše, kjer je bil zaposlen.

Do spolnega napada naj bi prišlo v domu za starejše Korian Les Arcades, ki se nahaja v 12. okrožju Pariza v nedeljo zvečer. Kongovca naj bi ena od zaposlenih ujela sredi zločinskega dejanja, direktor ustanove pa je nemudoma poklical policijo.

Negovalka je povedala, da je opazila kongovskega migranta v sobi 92-letnice in ga vprašala, kaj počne tam, glede na to, da se je nahajal izven njemu dodeljenega dela doma za starejše. Ko se je moški obrnil proti njej, je razkril svoje genitalije, 92-letnica pa je bila delno slečena. Negovalka je zatem po poročanju Breitbarta zakričala, Kongovec pa je pobegnil stran, dokler ga ni policija odkrila, kako se skriva na vrtu doma za starejše.

Migranta že odpustili
Po poročanju Le Parisien je bila posiljena starka v šoku, reševalna služba pa ji je takoj ob prihodu ponudila pomoč. Predstavnik za stike z javnostmi doma za starejše, kjer je prišlo do posilstva, ni želel izdati podrobnosti, je pa povedal, da so migranta že odpustili. To ni prvi primer, kjer bi migranti posiljevali starke. Leta 2016 se je somalijski najstnik vtihotapil v dom za starejše v Nemčiji, kjer je nadlegoval in posilil več stark, nato pa ubil 87-letnico, ki se mu je upirala.

Ivan Šokić