fbpx

Šibeniška policija prijela 51-letno piromanko, ki je v okolici Šibenika podtaknila kar 7 požarov – ujeli so jo ravno, ko je zažigala skedenj!

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Šibeniška policija je prijela 51-letno piromanko ravno v trenutku, ko je ta pod skedenj podstavljala ogenj, po končani kazenski preiskavi na oddelku kriminalistične policije šibeniško-kninske županije pa so proti njej podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja ogrožanja življenja in premoženja, ki je posledica nevarnih dejanj ali sredstev. Osumljena 51-letnica sicer prihaja s področja mesta Dubrava.

Šibeniška policija sumi, da je 51-letnica v času med 18. in 23. julijem letos v Dubravi namerno povzročila kar sedem požarov. Jutarnji piše, da je kar šest požarov “na srečo” podtaknila na področjih, kjer so se lokalni prebivalci hitro odzvali, zato se požari niso širili naprej. Sedmič je požar podtaknila pod skedenj v lasti lokalnega kmeta z Dubrave, med tem početjem pa so jo prijeli policisti. Ti so pogasili tudi začetek požara in tako preprečili katastrofalne posledice. Na požigalko so sicer naleteli popolnoma naključno, medtem ko so preventivno pregledovali ravno tisto območje.

Požari na Hrvaškem. Foto: epa

Hrvaški portal 100posto pa piše, da je to že druga piromanka, ki so jo policisti prijeli v zadnjih treh dneh. Na področju Zadra so prav tako prijeli piromanko, ki jo sumijo, da je podtaknila dva požara, vendar se ogenj zahvaljujoč hitremu posredovanju ni širil naprej. Piromanka iz Zadra je požara podtaknila 20. julija. Hrvaški policisti so razkrili, da šteje 45 let in da je trenutno v priporu.

M. S.