fbpx

Sin Osame bin Ladna bo novi vodja Al Kaide. Ustvariti želi najhujšo teroristično skupino, grozi vsem po vrsti

Foto: Youtube

Sin Osame bin Ladna kritizira savdsko kraljevsko družino in se poteguje za novega vodjo Al Kaide. Iz nje želi ustvariti najhujšo teroristično skupino na svetu in v tem prehiteti ISIS. Predvsem se želi maščevati za očetovo smrt.

Naslednji obraz Al Kaide naj bi po poročanjih postal sin Osame bin Ladna, 28-letni Hamza. Teroristična organizacija, ki jo želi voditi, povzroča preglavice kraljevi družini in tudi vsemu svetu. Želi si naziva vodje, zadal pa si je nov cilj: maščevati se za očetovo smrt. Trdi, da so Savdijci izdali islam. Že kot mladega fanta ga je Al Kaida izkoristila in ga v svojih propagandnih videoposnetkih postavljala v ospredje. Leta 2015 se je posnel in pozival k terorističnim napadom na London, Washington in Pariz.

Kraljevi družini je že namenil hladnokrvna sporočila in grožnje. Pravi, da je pripravljen na vlogo voditelja in maščevanje. V prvem sporočilu, ki ga je v obliki videoposnetka objavil že lani, je pozdravljal grozljive teroristične napade. V drugem je obtožil ustanovitelja in prvega monarha Savdske Arabije, da je britanski agent.

Januarja so Hamzo bin Ladna dodali na seznam najhujših teroristov, ki jih je treba opazovati, in ga poimenovali za terorista, ki predstavlja globalno grožnjo. Enako so označili njegovega očeta.

Foto: Youtube

Pisma, ki sta jih pisala oče in sin, razkrivajo, da je Osama za prevzem Al Kaide pripravljal svojega sina že od nekdaj
Ali Soufan, nekdanji agent FBI, je po prebiranju zdaj razkritih pisem, ki jih je napisal Hamza, dejal, da je mladi terorist motiviran in pripravljen maščevati očetovo smrt. Po grozljivem terorističnem napadu 11. septembra 2001 je Soufan služil kot vodilni preiskovalec Al Kaide in bin Ladnovega sina spremljal že od malih nog. Po njegovih besedah so ga že takrat videli kot naslednjega možnega vodjo teroristične organizacije, poroča CBS. Naslednik Al Kaidi pomeni veliko, saj jih praktično že vse svoje življenje propagira. Soufan je dejal, da v svojih govorih uporablja enako terminologijo in stavke, ki jih je nekoč izrekal njegov oče.

Hamza v svojih pismih grozi in sporoča: ”Američani, prihajamo. In naš prihod boste občutili. In maščevali se bomo za to, kar ste storili mojemu očetu.”


Osamo je 2. aprila 2011 v Pakistanu umorila ameriška razvojna skupina Združenih držav za posebne vojaške razmere. Po njegovi smrti je bilo razkritih mnogo pisem, ki jih je poslal svoji družini in starejšim članom Al Kaide. Višji obveščevalni uradniki so poročali, da nekatera pisma razkrivajo, da je že takrat svojega sina uril za prevzem teroristične skupine. V enem izmed pisem je Hamzova mama celo molila, da bi sin sledil stopinjam svojega očeta.

A. L.