fbpx

Sindikati in velekapital z roko v roki proti Trumpu

Foto: epa

Novega ameriškega predsednika Bidna je v Belo hišo ustoličila bogata in vplivna kabala. Sindikati in velekapital sta z roko v roki v zaroti proti Donaldu Trumpu. Priče smo protiustavnemu spreminjanju volilnih pravil. Usmerjanje medijev in nadzor nad informacijami.

Donald Trump je imel prav, obstajala je zarota. Bogata in vplivna kabala je iz ozadja spreminjala zakone, usmerjala medije in nadzorovala informacije. Tako ji je uspelo ustoličiti Joea Bidna, piše The National Pulse. Sklicuje se na članek v Time Magazinu, v katerem je opisano “čezideološko” sodelovanje, katerega namen je bil spraviti iz Bele hiše predsednika Trumpa. V imenu demokracije seveda, češ da Trump kazal “avtokratska nagnjenja” in ga je bilo zato treba z združenimi močmi odstraniti. Potem ko se tudi po ustavni obtožbi Trump ni nameraval sam odstraniti s političnega prizorišča, so njegovi nasprotniki skovali načrt za vsestransko akcijo, v kateri so se zbrali vsi, ki jim je Trump stopil na žulj.

Čezidelološko sodelovanje  
Glavni arhitekt te zarote je bil Mike Podhorzer, ki je že četrt stoletja glavni politični direktor AFL-CIO, krovne organizacije najmočnejših ameriških sindikatov. Podhorzer je navezal stik s stanovskim kolegom Neilom Bradleyjem iz Trgovinske zbornice, ki zastopa interese veleindustrialcev in wallstreetskih bankirjev. Čeprav obe organizaciji navzven nastopata kot nepomirljiva smrtna sovražnika, znata za kulisami še kako dobro sodelovati, kar se je pokazalo tudi ob lanskih predsedniških volitvah. V koalicijo sta pritegnila še velike medije, ki so Trumpa tako ali tako sovražili že od volitev 2016, ko jih je ponižal, in tehnološke velikane.

300 milijonov dolarjev je Zuckerbergova fundacija prispevala za volilno kampanjo v ključnih državah. (Foto: epa)

Veliki biznis je pripeval denar, samo Zuckerbergova fundacija je prispevala tristo milijonov v ključne države, sindikati so prispevali “aktiviste”, t. i. razjarjene manjšine in kaos na ulicah. Tehnološki velikani in mediji so manipulirali z informacijami in cenzurirali Trumpove privržence. Vsi skupaj so pritisnili na ključne države, kjer so v tednih pred volitvami iznenada spreminjali volilna pravila. Za dve državi so zdaj sodišča na prvi stopnji razsodila, da je bilo takšno spreminjanje pravil protiustavno, na kar je Trumpova kampanja opozarjala že pred volitvami. No, kabala je bila zadosti močna, da ji je uspelo zamakniti sodne postopke na čas po volitvah, istočasno pa je prek medijev trditve Trumpove kampanje označila kot “lažne novice” in jih pod to pretvezo cenzurirala.

Zarotnikom je uspelo
Drugo je zgodovina. Na volilni večer so nenadoma v ključnih državah zamrznili računalniki, iz zraka se je pojavilo sto tisoče glasovnic, Trumpovi opazovalci so bili izgnani z volišč, in ko štetje še sploh ni bilo končano, so veliki mediji že razglasili Bidna za zmagovalca, istočasno pa so zablokirali vsakogar, ki je temu ugovarjal, začenši s predsednikom Trumpom. Zarotnikom je torej uspelo v Belo hišo ustoličiti Bidna, a kot vse kaže, se je idila po prvi povolilni evforiji skisala. Začeli so se namreč prepiri med zarotniki, kdo je najzaslužnejši za odstranitev Trumpa in ima zato tudi pravico do največjega dela plena, piše National Pulse.

Bogdan Sajovic