fbpx

Sirski džihadist poljubil svoji hčerki v slovo, nato pa se je ena razstrelila

V javnost je prišel posnetek sirskega džihadista, ki se je s poljubom poslovil od svojih dveh hčera. Mlajša je bila stara 7 let, starejša pa 9. Kmalu zatem pa se je mlajša razstrelila v samomorilskem bombnem napadu na policijsko postajo. 

Kmalu po tem, ko je bil posnet ta video, se je po poročanju sirskih medijev v napadu na policijsko postajo v Damasku razstrelila 7-letna deklica.

V posnetku je tisti dan džihadistični oče vprašal hčerki o njunih načrtih, ena izmed njiju pa mu je odvrnila, da bo izvršila samomorilski bombni napad v Damasku. Obe deklici, oblečeni v burke, nato na očetovo prošnjo izjavita ‘Alahu akbar.’

Moški, ki je snemal, nato vpraša njuno mater, čemu pošilja svoji hčerkici v džihad tako mladi, ta pa mu odgovori, “da nihče ni mlad, ko pride do džihada, zato bi moral vsak musliman sodelovati v sveti vojni.”

Kmalu zatem je prišlo do tega, česar si ni želel nihče, razen njunih skrajnih staršev. 16. decembra je 7- letnica vstopila na policijsko postajo pod pretvezo, da bo uporabila stranišče, nato pa je pritisnila na sprožilec. V eksploziji so bili ranjeni trije policisti, deklica pa je izgubila življenje.

Miha Pirih