fbpx

Sirski migrant do smrti zabodel svojo ženo, mater štirih otrok

Slika je simbolična (foto: STA).

Dve ženski sta med sprehodom po gozdičku pri Münchnu naleteli na grozljiv prizor. Na tleh sta našli truplo 39-letne sirske prosilke za azil. Umorjena Hasnaa A., mati štirih otrok, je v Nemčijo prišla aprila, skupaj s svojimi štirimi otroki in možem. 

Po podatkih policije je bila ženska zabodena dan prej, umrla pa je zaradi izkrvavitve. Trenutno še ne vedo, ali je bila v gozdu tudi umorjena ali je morilec tja odvrgel le njeno truplo. Za zločin je osumljen prav njen mož.

Hasnaa je sicer živela v Brandenburgu, skupaj s še tremi otroki, v Münchnu pa je želela obiskati svojega sedemletnega sina Tima, ki od začetka leta živi z njenim možem, 36-letnim Osmanom v migrantskem centru, ki je od kraja zločina oddaljen le dva kilometra.

Par je živel ločeno, saj sta se že dlje časa prepirala, poroča nemški portal Bild. Policisti so aretirali Osmana, moža umorjene, ki pa zločin zanika, kljub temu da vsi dokazi kažejo nanj. ”Verjamemo, da bi se lahko izmuznil iz azilnega doma na način, da ga nihče ne bi videl,” je pojasnil Markus Kraus, preiskovalec za primere umorov nemške policije.

M. G.