Sirski migrant na loteriji zadel milijon evrov. Kaj pa zdaj?

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Potem ko je kupil preprosto srečko (takšno, na kateri je potrebno zadetek spraskati s ključi), je 30-letni Sirec zadel milijon evrov.

»V Siriji mu je šlo dobro. Bil je poslovnež, vodil je majhno trgovsko podjetje,« je povedal predstavnik francoske loterije, piše RT. Sirski migrant je namreč delal v Franciji kot preprost delavec.

Pred kratkim je na loteriji zadel tudi migrant iz Senegala, ki je v Španijo prišel na enem izmed improviziranih čolnov. Na božični loteriji je zadel 400.000 evrov.

Rojen pod srečno zvezdo
Razkrito je bilo tudi, da je za tem, ko je junija 2015 prejel denar, uspel kupiti hišo, v Francijo želi pripeljati tudi preostanek družine in odpreti restavracijo, obenem pa bi rad izboljšal svoje znanje francoščine.

Ž. K.

 • vathuNey1

  False flag operacija z strani medijev !!!!!
  Večina teh dogodkov ter loterij je itak totalno zrežiranih !
  Sedaj pa igrajo na čustva Evropejcev, s temi zgodbicami o “ubogih ljudeh” !!

  Ja evropejčki ter slovenčki, ne pozabite, zaradi tega, ker smo uspeli razviti svoje države, smo sedaj dolžni sprejeti stotine milijonov tujcev, če pa se z tem ne strinjaš pa si mega rasist !!!!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Senegal#Fertility_and_Births

  Sicer pa, kaj imajo neki SENEGALCI iskati v Evropi ????
  Poglejte si koliko otrok imajo tam, noro ! Pa Senegal je varna država, saj tam ne divja nobena vojna !
  Da pa želi pripeljati svojo lastno družino, ja no shit ! Jasno da bo pripeljal celo familijo, saj bo po zaslugi dodatkov od pomoči dobil toliko, da mu sploh ne bo potrebno delati !

  • Franc Novak

   Kaj počnejo senegalci v Evropi?, eni isto kot slovenci v Nemčiji.

  • dob

   Eh, včeraj sem gledal na poročilih, da so pri nas nekemu tipu zrihtali hišo, ker ni imel prostora za družino. 11 članska familija! Tip ne zna fukat, pa tega nihče ne bo rekel,. Enim se smili, drugi ga pa nočejo zraven sebe in zbirajo peticijo, da se ne bi vselil v hišo, ki mu jo je občina dodelila. Vsi skupaj se gredo politiko.
   Dajmo že enkrat zinit, v čem je problem. Nismo zajci, madona. A je 10 otrok zadost? Bodo še? Bomo prizidavali?

   • marko

    Ali se ti zdi boljše živeti s terorističnimi “zajci” ?

    • dob

     Ne, ne zdi se mi boljše.
     Ne vem od kod ti ideja, da tako mislim. Mi pač niso všeč ljudje, ki se razmnožujejo, kot bi ne vedeli od kod pride človek. Ne domači bebci ne tuji!

     Rodijo človeško bitje, potem pa kar eno za drugim rojevajo, da se jim nagrmadi kup otrok, za katere potem niso sposobni skrbeti. Potem zahtevajo od družbe, da namesto njih skrbi tako zanje, kot za njihove otroke. Sebe predstavljajo za žrtve kdove kakšnih razmer, ki jih sami ustvarjajo, sami pa trdijo “zgodilo se je”. I tako deset puta!

     Če pa potem ni takoj zaželenega odziva na njihovo stisko, pa postanejo nasilni in zmerjajo vse okrog sebe, da smo nehumani, rasisti, homofobi, nacisti, fašisti in drugi bungalovi. ( mi je zmanjkalo nazivov, pa sem zato uporabil še bungalove, ampak pomeni pa isto – nič!).
     Bližamo se trenutku, ko se usegliharstvo ne bo več dolgo vleklo ven iz težave, ki jo samo ustvarja z uporabo humanizma brez odgovornosti. Če hočeš – pomagaj, ampak za svoj denar in ne na tuj račun!

     In po svojih možnostih. Toda vedno zelo previdno, da ti “žrtev” razmer, za katere sam ni odgovoren (bogve, če je to vedno res) ne odgrizne roke, medtem, ko jo steguješ, da bi mu pomagal.

     Gre torej za to, da je pojav precej bolj splošen, da traja že dolga leta, da smo zmanipulirani, da razmišljamo na točno določen način in da nam ta država, enako kot mnoge druge, prestavljajo neko skrajno poenostavljeno in obupno bebavo idejo o humanosti. Ne kupim!

 • hibernacija

  Treba je preveriti kaj pravila pravijo za mladoletne in državljanke!?

 • sprehajalec

  Najprej naj plača stroške, ki so jih imeli z njim Francozi. Potem pa naprej, da za njegove sobrate. Pravzaprav bi jim morali vsak zaslužek v Europi zapleniti, dokler niso plačani vsi stroški v zvezi z njimi, ZZZS, nastanitve, obroki in podobno.

  • Bosta Bostic

   Super razmišljaš…
   Kdaj bo Amerika plačala za svoje zločine in lažno vojno v IRAKU ???? Potem v LIBIJI……. Ne pozabit, da so najbolj zadolžena država v celotni galaksijo……

   Ja najprej naj plačajo tisti, ki so uničili bližnji vzhod, pokradli surovine, uničili infrastrukturo, iz držav naredili propale države polne kaosa terorizma…

   Raje idi na 1 sprehod, ker nimaš pojma…

   • sprehajalec

    Malo te zanese, ker ste nagle jeze in hudo prepričani v svoj prav. Pa ti oprostim, terapija bo trajala nekaj generacij, se bojim.

    Zakaj bi Amerika plačala za vojno v Iraku, če jo je začel Sadam z vdorom v Kuvajt? Daj pojasni mi logiko?

    • Bosta Bostic

     Poglej,pri neznanju in zmanipuliranusti ne pomaga nobena terapija, samo štrik..

     Z lahkoto ti pojasnim to logiko, ti si pomešal več stvari iz različnih desetletij… Bila je 1 vojna v Iraku, prej je bila želja Amerike, menjati oblast v Iranu, Kako so želeli Mosadeka odstranit menda ne veš….Potem so zanetili vojno med Irakom, Iranom, zalagali so obe strani…

     Pokoncu vojne je Kuvajt začel z dumpingom nafte in nižal cene, s čem je škodoval Iraku… Če boš malo pobrskal, je Amerika igrala 2 igro, ker je dala zeleno luč za invazijo na Kuvajt….. Ameriška javnost ni podpirala vojne, nakar so zmontirali zgodbo o inkubatorjih, ki je že takrat padla..

     https://www.youtube.com/watch?v=LmfVs3WaE9Y

     https://www.youtube.com/watch?v=GKIjk-RJWuw

     http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/incubatorlie.html

     Amerika vedno začne vojno z veliko lažjo…

     Po letu 2001 se ne spomnim, da bi Irak ponovno napadel kak Kuvajt, kot zatrjuješ, Irak je bil napaden, ker bi naj imel WMDS orožja, katera se je vedelo, da jih nima, torej ponovna vojna na podlagi laži…

     Tako, ne razumem tvoje logike…

     • sprehajalec

      Kristalno jasen pogled na svet, kot da bi bral geostrateško analizo dr. Aleša Beblerja iz leta 1975. Imamo res srečo, da svet vidimo, kakršen je.

      Biser pronicljivega razmišljanja, dovolijo Sadamu vdor v Kuvajt in polastitev bogatih naftnih zalog, potem pa 6 mesecev vlačijo vso mašinerijo dol in ga napadejo. Ta način razmišljanja je prisoten tudi v analizah Kölnskega dogajanja. Same so si krive, kaj pa so provocirale. Oziroma po domače, vedno ti je nekdo drug kriv za tvoja dejanja.
      Druga Iraška vojna je bila nadaljevanje prve zaradi Sadamovega špricanja Kurdov s sarinom in iperitom. Ker se spoznaš v detajle, verjetno je Amerika sprovocirala Sovjetski vdor v Afganistan, leta 1979? In s tem začela eno zgodbo, ki še danes traja?

     • Bosta Bostic

      No kdo je sadamu prodal bojne strupe???? .
      Danes Kurde pobija Erdogan v turčiji, kjer je vojna, pa se ne poroča, ampak seveda to ni problem…
      Očitno so vedno drugi krivi za Ameriške intervencije, ko so se vse povrsti izjalovile…
      Zanimiv pogled…

     • sprehajalec

      Sovjetske intervencije so pa povsod uspele? Bi rad videl nekoga iz Zahoda, ki je prodajal Sadamu bojne strupe. Na možnost, da so jih zvarili Sadamovi inženirji kemije, pa seveda nisi pomislil?

      danes Erdogan pobija Kurde in Kurdi Turke v Turčiji, bom dopolnil tvoj stavek. Vendar jih nihče ne šprica s sarinom, kolikor vem.

     • Bosta Bostic

      Škoda nisi pokomentiral filmčka, ki ga ne moreš označit za teorijo zarote…

      https://www.youtube.com/watch?v=GKIjk-RJWuw

      Kdaj so Kurdi pobijali Turke ????
      Turčija bo razpadla, to je jasno vsem, še vsi imperiji na podlagi krvi so propadli…. Še se spomnimo Turškega genocida nad Armenci, ti boš najbrž zatrdil, da se ni zgodil…
      Čudna so pota zgodovine…

     • sprehajalec

      Kurdska delavska stranka vsake toliko časa naredi kakšno zasedo Turški vojski. Neskončno lahek pogled na svet oziroma naiven, če se verjame vsakemu filmčku na youtube. Lahko bi ti jih popal celo noč.

      Jao, Turški imperij je že zdavnaj razpadel, vse si pomešal. Danes gre za nacionalno zelo homogeno državo. Ej, levičarji kako silite v nekoga, da bi rekel nekaj kar je v vašem kontekstu. Poslušaj o armenskih dogodkih vem neprimerno več kot si ti sploh upaš pomisliti. Tele tvoje verzije polpreteklih dogodkov sem se v življenju naposlušal, (o amerikancih, imperialistih, opus dei, zaroti, lastnem rušenju dvojčkov v New Yorku, itd.) Tako, da je pod razno nimam namena več poslušati, morda pa je tudi zate že čas, da obrneš to Fakulteta za družbene vede ploščo, ker je resnično že zelo zguljena. Čas je za kaj novega, poskušaj začeti gledati na pretekle dogodke in sedanje v drugačni luči. Morda ni še prepozno zate.

     • Bosta Bostic

      No glede dvojčkov….Ne rečem, da so sami…. Ampak fizikalni zakoni ta dan niso veljali… Asimetrična poškodba, je privedla do simetričnega porušenja jeklene stolpnice s hitrostjo prostega pada v svoj odtis.. 3 Newtnov zakon o akciji reakciji ti je znan ????..
      Daj vsaj kakega statika povprašaj…

      No padla je 3 stavba, WTC 7, nič se ni zaletelo, kolaps pa enak, še BBc je poročal o kolapsu 20 minut prehitro…..
      Od takrat je gorelo kar nekaj jeklenih stolpnic 10 krat dalj časa in po 40 50 nadstropij, nikoli se nič ni podrlo…..
      Vem, da ti znaš to logično razložit…

     • sprehajalec

      Verjamem ti, glede dvojčkov, ker se ni zgodilo prvič, da gravitacija ni delovala, kot bi morala. V 30. letih je bila v Ameriki radijska oddaja, kjer je bilo napovedano, da bo zaradi konstelacije zemlje lune in drugih, v določenem trenutku zemeljska gravitacija popustila. raziskava je pokazala, da so desetine milijonov skočile v zrak, nekateri so zatrdno izjavljali, da so lebdeli.

      verjamem ti, ker bi se v primeru dvojčkov to že vsaj drugič zgodilo v Ameriki.

     • Bosta Bostic

      No vidiš, porazili so veliko Ameriko z par olfa noži…. Res neverjetno naključje, da je ob istem času potekala enaka vaja, kot se je dogajalo v živo….Kdo bi si kaj takega mislil ????

      No to je bil tudi v Parizu primer, vedno je vaja ob istem času, res neverjetno, kako so teroristi obveščeni…
      Ja gravitacija na On OFF….

     • sprehajalec

      Ja, imaš prav, pa vedno grem scat v trenutku, ko se to zgodi… Naključje? Nemogoče… .

     • Bosta Bostic

      Nikakor naključje….. Le posledice ravne zemlje hehe….

     • sprehajalec

      Da je gravitacija lahko na off/on sem vedno bolj prepričan, ker včasih se mi dvigne, včasih pa ne.

     • Bosta Bostic

      Kako so se sedaj Američani polastili naftnih zalog Iraka, Libije in droge v Avganistanu ?????

      Rlede Russije stavim da poznaš pogodbe , ki jih je podpisal Jelcin z Židovskimi družbami, reklo se jim je Product shearing agreament… Ali Sakhalin1 in 2…
      Malo si preberi o tem, kaj se je zgodilo, kako so kradli surovine…. Dokler ni prišel Putin in krajo končal…

      Zanimiva je zgodovina…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!