fbpx

Škandal brez primere: Ameriškim vojakom, večinoma kristjanom, ‘uredili’ muslimanskega kaplana

Foto: epa

Ker niso našli nobenega krščanskega kaplana za 14 tisoč ameriških vojakov, ki so pretežno kristjani, so jim ‘uredili’ kar muslimanskega. Si predstavljate, kakšen škandal bi bil, če bi muslimanom ponudili krščanskega duhovnega voditelja? 

Pojavljajo se več kot upravičena vprašanja, kako bo Khallid Shabazz, muslimanski duhovnik, ustrezno duhovno vodil 14 tisoč večinoma krščanskih vojakov. Shabazz je sicer vojaški podpolkovnik, vendar pa je sprejel odgovorno vlogo, da bo nudil duhovno oskrbo 14 tisoč pretežno krščanskim vojakom v bazi Lewis-McChord, ki se nahaja blizu Washingtona.

Ob ponudbi po pisarni skakal kot majhen otrok
Jihadwatch povzema Shabazzove besede: “Ponudbo sem dobil v telefonskem pogovoru. ‘Hvala, cenim to. Služil bom častno.’ Nato sem odložil slušalko in skakal kot majhen otrok. Tekal sem po pisarni in govoril ‘al hamdulillah, al hamdulillah’, hvaljen bodi Bog!”

Od približno 1.400 duhovnikov v vojski jih je le pet muslimanskih.

Spreobrnil ga je muslimanski vojak v Nemčiji
Shabazz, pred tem znan kot Michael Barnes, se je rodil v luteranski družini v Louisiani. Ko je bil star 23 let, se je pridružil vojski, med drugim pa je deloval tudi v Nemčiji, kjer je sodeloval z muslimanskim vojakom. Pravi, da se je hitro naveličal hvalisanja muslimanskega vojaka o islamu, zato ga je izzval na dvoboj v razpravi. Ta pa je pri Shabazzu povzročila, da je ponovno ovrednotil svojo vero. Nenadoma se je odločil, da prestopi v islam, spremenil si je tudi ime in se na koncu pridružil kaplanskemu zboru. Kot vojaški kaplan tako deluje že 18 let, med drugim je bil tudi v Iraku, na Kosovu in v Guantanamo Bayju.

Mu je za verjeti, da ne bo nikogar spreobrnil v islam?
Shabazz je sicer dejal, da ne namerava nikogar spremeniti v islam, vendar pa se nekateri vojaki odločijo za ta korak. “Moja naloga je, da nikogar ne spreobrnem v islam. Bog vodi ljudi. Moj edini cilj je, da so ljudje, ko zapustijo mojo pisarno, močnejši kot takrat, ko so vanjo vstopili.”

Marjanca Scheicher